Κυπριακό

Ολοκληρώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Κατά τη συνεδρία ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ενημέρωσε τα μέλη του σώματος για τα αποτελέσματα των επαφών του κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, για τις συνομιλίες που είχε στη Λευκωσία με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα των ΗΕ, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, καθώς και για τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τη συμμετοχή του στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), με στόχο, μεταξύ άλλων, την προώθηση της πρότασής του για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό.

Μετά το τέλος του Εθνικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ως ΔΗΚΟ χαιρετίζουν την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας συμπληρώνοντας ότι η ΕΕ μπορεί να λειτουργήσει θετικά για το Κυπριακό. 

Νίκος Αναστασιάδης

Σε δηλώσεις προχώρησε ο τέως Πρόεδερος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης μετά το πέρας του του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Αναστασιάδης όσο αφορά την εμπλοκή της ΕΕ και το κίνητρο για προσπάθεια επανέναρξης διαλόγου, ανέφερε πως «έγινε ανανέωση πρωτοβουλίας που δίνει νέα δυναμική για εμπλοκή της ΕΕ που απόλυτα υποστηρίζω».

Πρόσθεσε ότι, συνάδουν απόλυτα με τις πολιτικές που ακολουθήσε στο παρελθόν και με την ρπανεκλογή του νέου Προέδρου φέρνει μια νέα δυναμική πρόταση, μετά τους σρεισμούς και συνεπώς είναι κάτι που χαίρεται που όλοι έστω και με τις επιφυλάξεις κάποιων ξέρουν ότι οδεύουμε προς την σωστή κατεύθυνση.

Αννίτα Δημητρίου

«Οφείλουμαι να αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις, θα είμαστε υπέυθυνοι όπως πάντα. Στοχος η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων

Ακουσαμε τις εισηγήσεις του ΠτΔ , συμφωνούμε για ενεργοτερο ρόλο ΕΕ-Θα ενεργήσουμε ενισηχτικά όπου μπορούμε»