H Νιγηρία ενώπιον εκλογών

Η μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα της Αφρικής, η Νιγηρία, στη μέση άπειρων προβλημάτων, είναι ενώπιον εκλογών. Χρήσιμη είναι μια σύντομη επισκόπηση αυτής.

Όλοι πιστεύουμε ότι η Αφρική είναι μια περιοχή που παρουσιάζει ένα μεγάλο βαθμό για μελλοντική πρόοδο. Εν τούτοις τα σημερινά αποτελέσματα δεν είναι τόσο λαμπρά. Παίρνοντας τους πλέον χαρακτηριστικούς τομείς, θα δούμε ότι στον τομέα της διατροφής η χώρα βρίσκεται σήμερα σε πολύ άσχημη κατάσταση. Επιπλέον υπάρχει ένας καλπάζων πληθωρισμός. Όσον αφορά τη μόρφωση, το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό.

Οι νέοι δεν βλέπουν να έχουν μέλλον στη χώρα και φεύγουν στο εξωτερικό. Φαίνεται ότι χιλιάδες Νιγηριανοί που εργάζονται στο τομέα της Υγείας φεύγουν κυρίως για το Η.Β., τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Σαουδική Αραβία. Κι ενώ βοηθούν στην ανάπτυξη των νέων τους χωρών, παραμελούν τη δική τους. Επίσης, δυστυχώς, οι πολιτικοί δεν φαίνονται να ασπάζονται τα πιστεύω της νεολαίας της χώρας τους.

Οι άλλες αφρικανικές χώρες, που προσβλέπουν στη μεγαλύτερή τους για καθοδήγηση, δεν φαίνεται ότι βοηθούνται από τη σημερινή κατάσταση στη Νιγηρία.

Από την άλλη μεριά, η Αφρική, όπως και οι χώρες της, συμπεριλαμβανομένης και της Νιγηρίας, έχουν τεράστιο μέλλον μπροστά τους, φτάνει να εκμεταλλευτούν και να χρησιμοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται.