Πολιτισμός

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για Τάκη Δημητριάδη

Από τον Δήμο Στροβόλου

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, το Δημοτικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Δήμου Στροβόλου εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στη σύζυγό του Κλαίρη, στα παιδιά και στους οικείους του Τάκη Δημητριάδη.

Ο Τάκης Δημητριάδης διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της τέχνης της φωτογραφίας στην Κύπρο. Υπήρξε ο ιδρυτής του Φωτογραφικού Ομίλου Δήμου Στροβόλου, κατείχε τη διάκριση A.F.I.A.P, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας (Artiste Federation International de l΄ Art Photographique), συμμετείχε σε σωρεία εκθέσεων στην Κύπρο και το εξωτερικό, αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις και δίδασκε τη φωτογραφική τέχνη σε Σχολές Δημοσιογραφίας και Φωτογραφίας.

Ο Τάκης Δημητριάδης υπήρξε ένα από τα πρώτα μέλη της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου και το πρώτο επίτιμο μέλος της. Εξέδωσε τρία λευκώματα, Cyprus, the living heritage, The unknown Cyprus και Views of Cyprus, ενώ φωτογραφίες του κοσμούν ημερολόγια, εξώφυλλα περιοδικών και άλλα έντυπα

Εργάστηκε ως διαφημιστής/σχεδιαστής και το 1966 προσελήφθη στο κινηματογραφικό συνεργείο του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου. Από το 1970 ως το 1997 εργάστηκε στο διαφημιστικό τμήμα του ΡΙΚ.

Ο Τάκης Δημητριάδης αφήνει πίσω του ένα πολυσχιδές έργο στη φωτογραφία με τους μαθητές και τις μαθήτριές του, να τον θυμούνται με σεβασμό και αγάπη.

Aιωνία ας είναι η μνήμη του.