Τράπεζες

Άναψε «κόκκινο» η Βουλή στην αναστολή εκποιήσεων - Πώς ψήφισαν

Η πρόταση καταψηφίστηκε από τον ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ και την ΔΗΠΑ

Με 19 ψήφους υπέρ και 23 εναντίον, η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε κοινή πρόταση νόμου από πλευράς ΑΚΕΛ, Κινήματος Οικολόγων και του ανεξάρτητου βουλευτή Κωστή Ευσταθίου, για τρίμηνη παράταση στην στοχευμένη αναστολή των εκποιήσεων.

Θυμίζουμε πως η πρόταση νόμου κατατέθηκε με την μορφή του κατεπείγοντος. Ως εκ τούτου, η πρόταση παραπέμφθηκε στην αρμόδια επιτροπή, που είναι η Επιτροπή Οικονομικών, η οποία συνεδρίασε για εξέταση της πρότασης. Η πρόταση καταψηφίστηκε από τον ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ και την ΔΗΠΑ.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης σε δηλώσεις του διερωτήθηκε για το εάν και κατά πόσο το Σώμα της Βουλής θα επανέλθει για να ψηφίσει τον επόμενο μήνα σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν στις απαιτούμενες θεσμικές ρυθμίσεις.

Σημειώνεται πως το ΔΗΚΟ, με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, κατέθεσε τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα περιοριζόταν η αναστολή των εκποιήσεων για ένα μήνα, αντί για τρεις, δηλαδή μέχρι τις 10 Απριλίου, ωστόσο η τροπολογία αυτή απορρίφθηκε με 33 ψήφους κατά και 10 υπέρ. Όπως είπε θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στον Υπουργό Οικονομικών να ακούσει τις θέσεις των βουλευτών, αλλά πρέπει να δοθεί και η ευκαιρία στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών να ακούσουν τις θέσεις της Κυβέρνησης.

Με τη σειρά του ο βουλευτής της ΔΗΠΑ, Αλέκος Τρυφωνίδης, ανέφερε ότι χρειάζεται να δοθεί λίγος ακόμα χρόνος στον Υπουργό Οικονομικών και στην Κυβέρνηση, για να έρθουν με προτάσεις για επίλυση του θέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.