Παιδεία

Επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση "Behind the scenes: Chinese Cinema Encounters" στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

Την Τρίτη, 25 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus στη Λάρνακα, η εκδήλωση με τίτλο "Behind the Scenes: Chinese Cinema Encounters".

Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το νεοσύστατο International Center of Media, Arts and Communication του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, μια μοναδική πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου σε συνεργασία με το Wuhan University of Communication της Κίνας. Οι βασικοί στόχοι λειτουργίας του Κέντρου περιλαμβάνουν την προώθηση της έρευνας και της δημιουργικότητας, καθώς επίσης και τις ανταλλαγές διαπολιτισμικών γνώσεων και εμπειριών στους τομείς των οπτικοακουστικών μέσων, του σχεδιασμού, των γραφικών τεχνών και των ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας σε τοπικό, Ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Ο Επίκουρος Καθηγητής του UCLan Cyprus και αντιπρόεδρος του νεοσύστατου Κέντρου, Δρ Χρίστος Καρπασίτης μεταξύ άλλων δήλωσε: "Η σημερινή κινηματογραφική εκδήλωση και η ίδρυση αυτού του Κέντρου δεν αποτελούν μόνο ένα σημαντικό ορόσημο για τα εμπλεκόμενα Πανεπιστήμια, αλλά είναι επίσης ένα σημαντικό βήμα προόδου για την προώθηση της διεθνούς συνεργασίας και των διαπολιτισμικών ανταλλαγών. Στόχος μας, είναι να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό και συνεργατικό περιβάλλον που ενισχύει τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και τη διαπολιτισμική κατανόηση στους τομείς των οπτικοακουστικών, των μέσων ενημέρωσης, των τεχνών και της επικοινωνίας”.

28.4 - UCLAN 2.jpg

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από την Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου καθώς και από την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας. Επίσης, μέσω της εκδήλωσης το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus συμμετείχε στο «Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος», με προβολές από τον Κινεζικό κινηματογράφο που εστίασαν σε περιβαλλοντικά, ηθικά και οικονομικά ζητήματα. Και οι δύο προβολές πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία αντιπροσωπείας των βραβευμένων και διεθνώς αναγνωρισμένων παραγωγών.

Αξιοσημείωτη ήταν στην εκδήλωση η παρουσία του Δημάρχου της Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, του κ. Zhang Ning, Επικεφαλή της Πολιτικής Ενότητας της Κινέζικής Πρεσβείας στην Κύπρο καθώς επίσης και του κ. Σίμου Μυτίδη, προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Πύλας.