Κόμματα

Όλα έτοιμα για την εκλογή νέας ηγεσίας στον ΔΗΣΥ

Αύριο στις 9:00 π.μ. ανοίγουν οι κάλπες για ανάδειξη Αναπληρωτή Προέδρου, 3 Αντιπροέδρων και 25 μελών του Πολιτικού Γραφείου

Η 8η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση για την ανάδειξη των υπολοίπων θέσεων της ανώτατης ηγεσίας του κόμματος και των 25 εκλελεγμένων μελών του Πολιτικού Γραφείου, θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 6 Μαϊου, από τις 09:00 μέχρι τις 18:00 σε 78 εκλογικά έκντρα σε Κύπρο,  Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο. Στο Λονδίνο τα εκλογικά κέντρα ανοίγουν στις 9:00 και κλείνουν στις 16:00 (τοπική ώρα), αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με το Καταστατικό του Δημοκρατικού Συναγερμού, την 8η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση απαρτίζουν όλα τα μέλη του Κόμματος που ήσαν εγγεγραμμένα στο Κεντρικό Μητρώο Μελών ενενήντα  μέρες πριν, δηλαδή κατά την 5η Φεβρουαρίου 2023, και έχουν τακτοποιημένες τις ταμειακές τους υποχρεώσεις προς το Κόμμα για το έτος 2023.

Η εκλογή του Αναπληρωτή Προέδρου γίνεται με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο. Κάθε μέλος δικαιούται να ψηφίσει έναν υποψήφιο.

Η ανάδειξη των τριών Αντιπροέδρων γίνεται με ενιαία εκλογή, ένα ψηφοδέλτιο, και για να είναι έγκυρη η ψήφος, κάθε μέλος δικαιούται να ψηφίσει 2 ή 3 υποψηφίους/ες. Ψηφοδέλτιο με λιγότερες από 2 ψήφους ή περισσότερες από 3 θεωρείται άκυρο.

Η ανάδειξη των 25 μελών του Πολιτικού Γραφείου γίνεται με ενιαία εκλογή κατά την οποία κάθε μέλος δικαιούται να ψηφίσει από 13 μέχρι 25 υποψήφιους/ες. Ψηφοδέλτιο με λιγότερες από 13 ή περισσότερες από 25 ψήφους θεωρείται άκυρο.

Τα μέλη του κόμματος μπορούν να μάθουν που ψηφίζουν ή να αλλάξουν εκλογικό κέντρο μέσω του προσωπικού τους portal https://my.disy.cy/. 

Κάθε μέλος δικαιούται να ψηφίσει σε όποιο εκλογικό κέντρο επιθυμεί. Η ηλεκτρονική αλλαγή του εκλογικού κέντρου, δεν είναι υποχρεωτική. Η αλλαγή μπορεί να γίνει και επί τόπου.

Μπορούν επίσης να βρουν όλα τα εκλογικά κέντρα καθώς και όλες/όλους τους υποψήφιους στο https://ekloges.disy.cy/