Πολιτισμός

ArtSHIFT: A Conference on the Intersection of Art and Social Change

Το ArtSHIFT θα συγκεντρώσει καλλιτέχνες, ακτιβιστές, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, για να συμμετάσχουν σε συζητήσεις, να διερευνήσουν καλές πρακτικές και να προωθήσουν πολύτιμες ευκαιρίες δικτύωσης

Το πρόγραμμα Art.Act.Disrupt παρουσιάζει το συνέδριο 'ArtSHIFT: A Conference on the Intersection of Art and Social Change', το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία, στις 10 Ιουνίου 2023 από τις 09:30 - 15:30 π.μ. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 09:00 π.μ.

Το Art.Act.Disrupt είναι μια συνεργασία του της οργάνωσης νεολαίας Νεολαία για Ανταλλαγή και Κατανόηση (YEU Cyprus) και του δημιουργικού στούντιο ABR.Το ArtSHIFT θα συγκεντρώσει καλλιτέχνες, ακτιβιστές, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, για να συμμετάσχουν σε συζητήσεις, να διερευνήσουν καλές πρακτικές και να προωθήσουν πολύτιμες ευκαιρίες δικτύωσης.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να εμβαθύνει στον ισχυρό ρόλο της τέχνης ως εργαλείο αντίστασης, μέσω της ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης, και να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο οι καλλιτεχνικές εκφράσεις μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ένα πάνελ οκτώ σημαντικών καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων πέντε τοπικών και τριών διεθνών προσωπικοτήτων, οι οποίοι θα μοιραστούν την δημιουργική τους διαδικασία και τις προσωπικές τους εμπειρίες στην αξιοποίηση της τέχνης για κοινωνική αλλαγή. Το πάνελ θα περιλαμβάνει ονόματα όπως ο Julien Soone από τη Γαλλία, η Nicole Vindel από την Ισπανία και ο Christian Drewicke που εκπροσωπεί το HipHop4Hope στην Ελλάδα. Λεπτομερή βιογραφικά των ομιλητών θα δημοσιευτούν σύντομα, δίνοντας μια γεύση από το διαφορετικό υπόβαθρο και την εμπειρία τους.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια ανοιχτή συζήτηση με τους καλλιτέχνες, προωθώντας μια δυναμική ανταλλαγής ιδεών και προοπτικών.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Εγγραφείτε εδώ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, με ταυτόχρονη μετάφραση στα τουρκικά. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα προσφερθούν καφές και γεύμα, προσφέροντας περαιτέρω ευκαιρίες για δικτύωση.

Το πρόγραμμα Art.Act.Disrupt λαμβάνει επιχορήγηση στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund Κύπρου που χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω των χορηγιών ΕΟΧ και Νορβηγίας 2014-2021.

Το συνέδριο υποστηρίζεται από το Institut français de Chypre - Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Γραφιστών και Εικονογράφων.

Για οποιαδήποτε απορία ή υποστήριξη σχετικά με το συνέδριο, επικοινωνήστε με την ομάδα του ArtSHIFT στο projects@yeu-cyprus.org ή καλέστε στο +35799573646.

@acfcypruseea @EEAandNorwayGrantsCyprus @NorwegianEmbassyAthens @EEAandNorwayGrants

#ACFCyprus #EEANorwayGrants #activecitizensfund