Διεθνή

Καθυστερεί η παράδοση των F-15 EX λόγω κατασκευαστικών προβλημάτων (BINTEO)

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ — Τα λάθη παραγωγής και τα ποιοτικά προβλήματα με το πρόγραμμα F-15EX Eagle II της Boeing προκάλεσαν πρόβλημα στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης του μαχητικού με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση κατά τουλάχιστον έξι μήνες. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ικανότητα της εταιρίας να τηρεί τις βασικές προθεσμίες. Αυτό ανέφερε σε νέα έκθεση του Γραφείου Λογοδοσίας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η Boeing αρχικά αναμενόταν να αρχίσει να παραδίδει την τελευταία της παρτίδα μαχητικών F-15EX Eagle II στην Πολεμική Αεροπορία τον Δεκέμβριο του 2022, έγραψε η ομοσπονδιακή υπηρεσία επιτήρησης στην ετήσια αξιολόγηση των οπλικών συστημάτων, που κυκλοφόρησε την Πέμπτη.

Αρκετά προβλήματα παραγωγής καθυστέρησαν την παράδοση αυτών των έξι μαχητικών στην παρτίδα 1Β, είπε η GAO. Αυτές οι καθυστερήσεις προκλήθηκαν κυρίως από αυτό στο οποίο οι Υπηρεσίες των ΗΠΑ αναφέρουν ως «προβλήματα ποιότητας προμηθευτή που σχετίζονται με ένα κρίσιμο εξάρτημα στο συγκρότημα της μπροστινής ατράκτου που διασφαλίζει την ασφάλεια της πτήσης». Η έκθεση δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το εξάρτημα, αλλά ανέφερε ότι τα ποιοτικά προβλήματα διορθώθηκαν μέχρι τη στιγμή που η Boeing κατασκεύασε το έβδομο και το όγδοο F-15EX.

Πηγή: Defense News