Πολιτισμός

13η Έκθεση Αγιογραφίας και Ζωγραφικής της Ήβης Πατσιά

Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 η 13η έκθεση Αγιογραφίας και Ζωγραφικής της Ήβης Πατσιά από τον Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριο.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο «Σπίτι της Κοντέας» στη Λάρνακα. Ήταν δωρεά παραχώρηση από το Κοινοτικό Συμβούλιο της κατεχόμενης Κοντέας. Η έκθεση παρέμεινε ανοιχτή μέχρι την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 την οποία επισκέπτονταν καθημερινά κύπριοι και ξένοι και έφευγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν οι βουλευτές Αμμοχώστου Νίκος Κέττηρος του ΑΚΕΛ και Κυριάκος Χατζηγιάννης του ΔΗΣΥ, φίλοι και εκτιμητές του έργου της Ήβης Πατσιά.

Μιλώντας στα εγκαίνια της έκθεσης ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κοντέας εξήρε το έργο της Ήβης Πατσιά και έκανε αναφορά για τα πορτρέτα των τεσσάρων ηρώων της Κοντέας που φιλοτέχνησε και δώρισε στην Κοντέα.

Τελώντας τα εγκαίνια ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος, αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ήβης Πατσιά η οποία έκθεσε τα έργα της τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, δύο φορές στο Λονδίνο και μία στην Κοπενχάγη Δανίας. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι είναι η μοναδική κύπρια καλλιτέχνης που έκθεσε τη δουλειά της στην Κοπενχάγη της Δανίας. Μίλησε για τα χρώματα, τα θέματα που την συγκινούν και τον ξεχωριστό έντονο χαρακτήρα της που αποτυπώνεται στα έργα της. Τέλος ευχήθηκε στην Ήβη Πατσιά να μας χαρίσει ακόμη περισσότερα έργα με την επόμενη έκθεσή της να είναι στην ελεύθερη γενέτειρά της Κοντέα.

13.6 - ΕΚΘΕΣΗ 2.jpg

Η Ήβη βραβεύθηκε αρκετές φορές και πήρε ειδικό έπαινο στον «Διαγωνισμό Εικαστικών Τεχνών Τηλέμαχος Κάνθος».

Μιλώντας η καλλιτέχνης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κιτίου που αποδέχτηκε την πρόσκλησή της να τελέσει τα εγκαίνια της έκθεσης καθώς και το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοντέας και τον πρόεδρό του Χαράλαμπο Κρασιά που παραχώρησαν τους χώρους του Σπιτιού της Κοντέας για να εκθέσει τη δουλειά της των τελευταίων χρόνων. Τέλος ευχαρίστησε όλους τους φίλους και εκτιμητές του έργου της που την τίμησαν με την παρουσία τους.

13.6 - ΕΚΘΕΣΗ 3.jpg