Ελλάδα

Καταγγελία "βόμβα": Το τουρκικό προξενείο μετέφερε μουσουλμάνους από Γερμανία για να ψηφίσουν στις ελληνικές εκλογές (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοβαρή καταγγελία από τον πρώην Υπουργό Γιώργος Φλωρίδη για οργανωμένες μεταφορές μουσουλμάνων ψηφοφόρων από τη Γερμανία στην Ελλάδα προκειμένου να εκλέξουν τους «αρεστούς» του τουρκικού προξενείου της Θράκης

Σε μια σοβαρότατη καταγγελία προχώρησε δημόσια ο πρώην Υπουργός επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης, αναφορικά με οργανωμένες μετακινήσεις από την Γερμανία στην Ελλάδα, μουσουλμάνων που ζουν εκεί προκειμένου να ψηφίσουν στις τελευταίες εκλογές τους «εκλεκτούς» του τουρκικού προξενείου.

Μάλιστα ο κ. Φλωρίδης υποστήριξε πως οι μουσουλμάνοι που έφτασαν με οργανωμένες και επί σκοπού πτήσεις, είχαν μαζί τους και ψηφοδέλτια τα οποία τους είχαν δοθεί από ανθρώπους που έχουν άμεσα ή έμμεσα σχέση με το τουρκικό προξενείο στην Θράκη.

Με την καταγγελία του αυτή, ο πρώην Υπουργός ανοίγει μια άλλη πτυχή του ζητήματος που εδώ και μερικές μέρες απασχολεί ευρέως την προεκλογική συζήτηση στην Ελλάδα περί της παρέμβασης της Τουρκίας δια του προξενείου της και δια της εργαλειοποίησης της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Υπενθυμίζεται πως η όλη συζήτηση αφορά την προώθηση από μέρους του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, συγκεκριμένων υποψηφίων –μελών της μουσουλμανικής μειονότητας- του νομού Ροδόπης που τελικά εξελέγησαν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάββας Καλεντερίδης: Έξω από τη Βουλή η φωνή της Τουρκίας! (ΒΙΝΤΕΟ)


Υποψήφιοι οι οποίοι διαχρονικά με δημόσιες εμφανίσεις και τοποθετήσεις τους, φαίνεται να προωθούν την παράνομη και εθνικά επικίνδυνη θέση περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.

Όπως είπε ο κ. Φλωρίδης, υπάρχουν στοιχεία που μαρτυρούν πως το προξενείο και η Τουρκία οργάνωσαν πτήσεις, κυρίως από τη Γερμανία, προκειμένου να κουβαλήσουν στην Ελλάδα την 21η Μαΐου (ημέρα εκλογών) αριθμό μουσουλμάνων οι οποίοι είναι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας και άρα είναι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι όμως διαβιούν ως μετανάστες στην Γερμανία.

Απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει το ενδεχόμενο να ήρθαν μόνοι τους, ο Γιώργος Φλωρίδης διερωτήθηκε, «χιλιάδες και οργανωμένα και με έτοιμα ψηφοδέλτια;».



Αχμέτ Ιμάμ: Πάντοτε υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν παρεμβάσεις από το τουρκικό προξενείο

Την καταγγελία μάλιστα επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος των Πομάκων, Αχμέτ Ιμάμ. "Πάντοτε υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν παρεμβάσεις από το τουρκικό προξενείο", είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ειδικότερα, ερωτηθείς εάν υπήρξαν παρεμβάσεις στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο κ. Ιμάμ είπε χαρακτηριστικά πως υπήρξαν "25 χιλιόμετρα, αυτοκίνητα από την Καστάνη μέχρι τα ελληνικά σύνορα, για να μπουν, να έρθουν εδώ να ψηφίσουν και οι περισσότεροι ήταν στον νομό Ροδόπης".

ΠΗΓΗ: Simerini / thetoc.gr