Επιχειρείν

SupportCY της Τράπεζα Κύπρου, Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και Κέντρο Αίματος, ενώνουν δυνάμεις

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδότη, κορυφώθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, οι δράσεις του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου και του Κέντρου Αίματος με στόχο την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος ενόψει του καλοκαιριού

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή τιμάται διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή: λίγο από τον χρόνο του και μια μικρή ποσότητα από το αίμα του. Το φετινό μήνυμα της παγκόσμιας αυτής ημέρας είναι ‘Δώσε αίμα, δώσε πλάσμα, μοιράσου τη ζωή, μοιράσου την συχνά’ (Give blood, give plasma, share life, share often).

15.6 ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 2.jpg

Στην αιμοδοσία στο Προεδρικό Μέγαρο συμμετείχαν μέλη του προσωπικού του Προεδρικού Μεγάρου, της Προεδρικής Φρουράς καθώς και μέλη του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας Κύπρου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων και μέλη του Σώματος Εθελοντών του SupportCY.

Η Πρώτη Κυρία ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι με την πράξη τους δίνουν μαθήματα ανθρωπιάς και φωτίζουν την προσπάθεια όλων μας να ανταποκριθούμε στο ηθικό χρέος, τις πραγματικές ανάγκες και να μεταδώσουμε ένα μήνυμα ζωής, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

«Εκδηλώσεις όπως η σημερινή», είπε, «αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι οι Κύπριοι ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας σε ένα πλαίσιο κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς στο σύνολο». Πρόσθεσε ότι η εξάπλωση της εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κύπρο οφείλεται στα ανιδιοτελή συναισθήματα των πολιτών και το νοιάξιμο προς τον συνάνθρωπο και είναι ιδιαίτερα τιμητικό το γεγονός ότι η χώρας μας κατέχει σταθερά την πρωτιά στον τομέα της εθελοντικής και μη αμειβόμενης αιμοδοσίας μεταξύ των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

15.6 ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 3.jpg

Η κ. Καρσερά συνεχάρη για τη σημερινή διοργάνωση το SupportCY της Τράπεζας Κύπρου και γενικότερα το συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου και το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας.

Η Διευθύντρια Διεύθυνσης Διαχείρισης Περιουσίας της Τράπεζας Κύπρου Αθηνά Σιηπιλλή Τσίγκη, δήλωσε πως, «Οι ανάγκες για αίμα στο Κέντρο Αίματος είναι τεράστιες, ειδικότερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που οι αιμοδοσίες μειώνονται, λόγω και των καλοκαιρινών διακοπών, αλλά την ίδια ώρα οι ανάγκες αυξάνονται. Για ακόμη μια χρονιά, στέλνουμε το μήνυμα ‘Χρειαζόμαστε νέο αίμα’ και καλούμε όλους όσοι μπορούν, να αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους και να προσφέρουν αίμα».

Το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος, διοργανώνει κάθε καλοκαίρι και κάθε Δεκέμβριο, παγκύπρια εκστρατεία αιμοδοσίας, σε κεντρικά κτήρια της Τράπεζας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκστρατείας της Τράπεζας Κύπρου και Eurolife ‘Χρειαζόμαστε νέο αίμα’, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, 3 ταυτόχρονες αιμοδοσίες για το προσωπικό, στις οποίες συλλέχθηκαν συνολικά 50 φιάλες αίματος.

15.6. ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 4.jpg