Τουρισμός

Πάργα: Ο απόλυτος προορισμός για το Καλοκαίρι

Αν θες να κάνεις μια εξόρμηση στη Δυτική Ελλάδα και να συνδυάσεις το πράσινο της φύσης με τα γαλάζια νερά και τις δαντελωτές παραλίες, τότε αυτός είναι ο προορισμός σου

Ένα από τα διαμάντια της Πρέβεζας είναι η γραφική Πάργα. Αν θες να κάνεις μια εξόρμηση στη Δυτική Ελλάδα και να συνδυάσεις το πράσινο της φύσης με τα γαλάζια νερά και τις δαντελωτές παραλίες, τότε αυτός είναι ο προορισμός σου.

Περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα από αυτή, βρίσκεται το σημαντικότερο αρχαίο μνημείο της περιοχής. Πρόκειται για το σπουδαιότερο νεκρομαντείο της αρχαιότητας, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι οι πηγές του ποταμού Αχέροντα αποτελούσαν τις Πύλες του Κάτω Κόσμου. Μάλιστα, σύμφωνα με τον μύθο, ο Άδης, ο οποίος εξουσίαζε τους νεκρούς, ταυτιζόταν με τον Πλούτωνα και μόνο μια φορά ανέβηκε στον πάνω κόσμο, για να αρπάξει την Περσεφόνη. Εδώ πίστευαν ότι υπάρχει μια από τις εισόδους για τον Άδη. Ο Χάροντας έπαιρνε τον οβολό που έβαζαν στα χείλη του νεκρού οι συγγενείς και μετέφερε τις ψυχές από το πορθμείο του στην είσοδο του Άδη.

21.6 ΠΑΡΓΑ 3.jpg

21.6 ΠΑΡΓΑ 4.jpg

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η Πάργα συνδέεται καθημερινά μέσω ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τους Παξούς και τους Αντίπαξους. Όπως επίσης και με πλοιάρια με την Αμμουδιά, την Κέρκυρα και την Λευκάδα. Στον αντίποδα, η παραλιακή της Πάργας διαθέτει πολλές καφετέριες και ταβέρνες, όλες με πολύ ωραία θέα και φυσικά υπάρχει μεγάλη ποικιλία ξενοδοχειακών μονάδων. Η Πάργα, είναι περισσότερο παραδοσιακή κωμόπολη εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης. Τέλος, ένα άλλο εντυπωσιακό «στολίδι» της Πάργας, είναι το κάστρο που θυμίζει την παλιά Βενετία.

Θερμές ευχαριστίες στη Cyprus Airways και στη CK Strategies!