Τράπεζες

Το Πανευρωπαϊκό Ατομικό Συνταξιοδοτικό Προϊόν (PEPP) συζήτησε στο Προεδρικό ο Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου

Τις προτεραιότητές του αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από την κυπριακή οικονομία, καθώς και τους βασικούς πυλώνες δράσης του, μέσω στρατηγικών συνεργασιών και συνεργειών, παρουσίασε ο Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA Κύπρου (CFA Society Cyprus), σε συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα και σε αυτήν συμμετείχαν, εκ μέρους του Δ.Σ. του CFA Society Cyprus, ο Πρόεδρος Άλκης Χατζηττοφής, ο Αντιπρόεδρος Ζήνων Παπαφιλίππου και το Μέλος Κωνσταντίνος Κουρούγιαννης. Εκ μέρους της κυβέρνησης παρόντες ήταν η Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική, καθώς και ο Οικονομικός Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας Δρ Κρις Πατσαλίδης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το φλέγον θέμα του Πανευρωπαϊκού Ατομικού Συνταξιοδοτικού Προϊόντος (PEPP) στην κυπριακή αγορά, με αιχμή του δόρατος τις πρωτοβουλίες και δράσεις που ο Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA Κύπρου έχει αναλάβει για την προώθηση του, ως συμπληρωματική συνταξιοδοτική παροχή.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στις εξελίξεις στον τομέα της πράσινης μετάβασης και ESG γενικότερα, ενώ τα μέλη του Δ.Σ. του CFA Cyprus ανέλυσαν τις σημαντικές ενέργειες του CFA Institute, για την επιμόρφωση των επενδυτών και άλλων φορέων της οικονομίας. Μάλιστα, ο CFA Cyprus εξέφρασε την προθυμία του, να αξιοποιήσει το υψηλό γνωστικό επίπεδο και την κατάρτιση των μελών του σε θέματα ESG, παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη στην κυβέρνηση, στο συγκεκριμένο τομέα.

Παράλληλα, ο CFA Society Cyprus ως μέλος της παγκόσμιας κοινότητας του CFA, αλλά και αξιοποιώντας τις διασυνδέσεις και τη συνεργασία του με το γραφείο του CFA Institute στις Βρυξέλλες, ανέδειξε την ετοιμότητα του να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και τεχνογνωσία, σχετικά με το θέμα της εναρμόνισης της Κύπρου με τις απαιτούμενες υποχρεώσεις στον τομέα των επενδύσεων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τέλος, ο CFA Cyprus ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του αναφορικά με την καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού, μέσω ειδικών σεμιναρίων σε σχολεία μέσης εκπαίδευσης.