Ειδήσεις

«Κλείδωσαν» μέτρα ελέγχου για λαθρεμπόριο καυσίμων από κατεχόμενα

Συμφωνήθηκε η άμεση λήψη μέτρων, που περιλαμβάνουν την εντατικοποίηση των ελέγχων του Τμήματος Τελωνείων στα εγκεκριμένα Σημεία Διέλευσης και στις περιπτώσεις που θα εντοπίζεται παράνομη μεταφορά καυσίμων από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές, ειδικότερα από εμπορικά οχήματα, οι παραβάτες θα υπόκεινται στις εκ του νόμου αυστηρές ποινές.

Συμφωνήθηκαν μεταξύ Υπουργού Οικονομικών και Συνδέσμου Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών μέτρα για πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων από τα κατεχόμενα από την Πέμπτη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, και επομένως θεωρεί ότι "η σημερινή κινητοποίηση του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων δεν εξυπηρετεί κανένα καλώς νοούμενο συμφέρον".

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Σύνδεσμο, ο οποίος του εξέφρασε ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του Κλάδου λόγω του λαθρεμπορίου καυσίμων από τις κατεχόμενες περιοχές και ζήτησε τη λήψη μέτρων για οριστική λύση του προβλήματος.

"O Υπουργός εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την πάταξη του φαινομένου της παράνομης διακίνησης καυσίμων από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές, πάντοτε εντός του πλαισίου του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής", αναφέρει ο Υπουργός στην ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε η άμεση λήψη μέτρων, που περιλαμβάνουν την εντατικοποίηση των ελέγχων του Τμήματος Τελωνείων στα εγκεκριμένα Σημεία Διέλευσης και στις περιπτώσεις που θα εντοπίζεται παράνομη μεταφορά καυσίμων από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές, ειδικότερα από εμπορικά οχήματα, οι παραβάτες θα υπόκεινται στις εκ του νόμου αυστηρές ποινές.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε οι κατασχέσεις σχετικά με καύσιμα από τις κατεχόμενες περιοχές που πραγματοποιούνται τόσο στα Σημεία Διέλευσης όσο και στην ενδοχώρα, θα ανακοινώνονται και θα δημοσιοποιούνται άμεσα, ώστε αυτό να λειτουργεί παραδειγματικά και αποτρεπτικά. Επιπλέον τούτου, αποφασίσθηκε να δημοσιοποιηθούν και οι προηγούμενες κατασχέσεις.

Συμφωνήθηκε ακόμα να αποσταλούν προειδοποιητικές επιστολές προς όλους τους Συνδέσμους που έχουν μέλη επαγγελματίες οδηγούς, σε σχέση με την εντατικοποίηση των ελέγχων και την επιβολή αυστηρών χρηματικών ποινών και να εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησης σύγχρονης τεχνολογίας για αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας των ελέγχων.