Τουρισμός

Κόνιτσα: Ένας μαγικός προορισμός για φέτος το Καλοκαίρι

Η Κόνιτσα, βρίσκεται στη "καρδιά" της Ηπείρου και είναι χτισμένη αμφιθεατρικά. Εκεί, μπορείς να συναντήσεις επιβλητικά αρχοντικά, γεφύρια, γραφικά σοκάκια και ποτάμια, όπως είναι ο Άωος ο οποίος συναντιέται τόσο με τον Βοϊδομάτη, το καθαρότερο ποταμό της Ευρώπης- όσο και με τον Σαρανταπόρα. Στον συγκεκριμένο ποταμό, μπορείς να κάνεις διάφορες αθλητικές δραστηριότητες όπως είναι το ράφτινγκ. Το μέρος έχει καταφέρει να κρατήσει τη γραφικότητά του, χωρίς να επηρεαστεί από τον τουρισμό.

Μάλιστα, κάθε εποχή του χρόνου το τοπίο γύρω από το Γεφύρι είναι πανέμορφο και οι επισκέπτες ανεβαίνουν στο πέτρινο Γεφύρι για να βγάλουν την πιο χαρακτηριστική φωτογραφία -σήμα κατατεθέν της Κόνιτσας. Σαφώς, στην Κόνιτσα, θα βρεις και το εντυπωσιακό μοναστήρι της Μονής Στομίου. Το μοναστήρι, ιδρύθηκε το 1442 και βρίσκεται στις πλαγιές της Τραπεζίτσας.

27.6 konitsa 2.jpg

Στο συγκεκριμένο μοναστήρι έζησε μια περίοδο της ζωής του ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ο οποίος βοήθησε στην ανακαίνισή του. Το κελί του είναι πάρα πολύ μικρό, τόσο μικρό που δύο άτομα δεν χωρούν μέσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Μονή Στομίου, δεν μπορείς να πας με το αυτοκίνητο παρά μονάχα μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή, διασχίζοντας δάση και φαράγγια. Το τοπίο, θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω, γι' αυτό μην καθυστερείς το ανεπανάληπτο ταξίδι-εμπειρίας!