Ελλάδα

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΛΑΔΑ: Στο επίκεντρο οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Φουντώνει» η πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα δύο βδομάδες πριν από τη δεύτερη κάλπη

Με τη δεύτερη κάλπη να βρίσκεται λιγότερο από δύο εβδομάδες μακριά, η πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα, με κάθε ευκαιρία, «φουντώνει».

Μετά τις αποκαλύψεις για παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου στη Ροδόπη, στις οποίες προέβη σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε αναφερόμενος σε δύο βουλευτές στη Ροδόπη και στην Ξάνθη.

Πρόκειται για τους Φερχάτ Οζγκιούρ που εξελέγη στη Ροδόπη για πρώτη φορά στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και για τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος επανεξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με ντοκουμέντα που αποκάλυψε σήμερα η εκπομπή LIVE NEWS του MEGA Ελλάδος, Ο πρώτος που αξίζει να σημειωθεί ότι εξελέγη με πάνω από 12.000 σταυρούς, μία βδομάδα μετά τις εκλογές συμμετείχε σε εκδήλωση βρέθηκε σε δύο εκδηλώσεις, μία του παράνομου «Συλλόγου Τούρκων δασκάλων Δυτικής Θράκης» και μία του «τουρκικού συλλόγου» Ροδόπης, κάτι που, όπως λέγεται, δεν αναγνωρίζεται ούτε από το ελληνικό κράτος, ούτε από τη συνθήκη της Λοζάνης, η οποία προβλέπει ελληνική μουσουλμανική μειονότητα και όχι τουρκική.

Σε δεύτερη φωτογραφία τον Μάρτιο του 2023 παρουσιάζονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ και του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν στη συνεδρίαση της αποκαλούμενης «συμβουλευτικής επιτροπής της τουρκικής μειονότητας».

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το LIVE NEWS σημείωσαν ότι υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για τους δύο υποψήφιους βουλευτές, τα οποία παραδόθηκαν ιδιωτικώς και εγκαίρως στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, και τα οποία αγνοήθηκαν.

Σημειώνεται ότι δυσαρέσκεια έχουν εκφράσει και υποψήφιοι, τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ροδόπη, προς το πρόσωπο των δύο μουσουλμάνων συναδέλφων τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Συνθήκη της Λοζάνης δεν αναγνωρίζει τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, αλλά ελληνική μουσουλμανική μειονότητα.

Οπότε η όποια αναφορά τουρκική μειονότητα αποτελεί παραβίαση του ελληνικού Συντάγματος και όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή από τον Νίκο Ευαγγελάτο, αν τα κόμματα έχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υποψήφιοί τους παίζουν βρώμικα παιχνίδια, οφείλουν να μην τους εντάξουν στο ψηφοδέλτιο τους.

Πηγή: www.megatv.com