Παιδεία

Αγωνία τέλος - Αυτά είναι τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων

Τέλος στην αγωνία των 5004 μαθητών που ρίχτηκαν στη μάχη των παγκύπριων εξετάσεων

Τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων έχουν αναρτηθεί από νωρίς το πρωί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Εκεί μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ανατρέξουν προκειμένου και να δουν τα αποτελέσματά τους, ώστε να μάθουν σε ποιες σχολές έχουν εξασφαλίσει πρόσβαση.

ΔΕΊΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας , Αθηνά Μιχαηλίδου , μιλώντας κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων είπε ότι στις φετινές Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης υπέβαλαν αρχικά αίτηση συμμετοχής 5.250 υποψήφιοι, διεκδικώντας πρόσβαση στη δημόσια Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση της Κύπρου και της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι με τη σημερινή κατανομή διατίθεται 2.974 θέσεις, από τος οποίες 1.689 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου , 1.185 στο ΤΕΠΑΚ και 100 στις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας . 

Σημείωσε ότι στους πιο πάνω αριθμούς θέσεων συμπεριλαμβάνονται και οι υπεράριθμες θέσεις που έχουν προσφερθεί στους αποφοίτους Τεχνικών Σχολών , των Εσπερινών Σχολείων και του Εξατάξιου Γυμνασίου Κάτω Πύργου .

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης, σε διευκρινιστικές δηλώσεις είπε ότι σήμερα δεν ανακοινώνονται οι Βαθμοί των Πλαισίων Πρόσβασης που αφορούν αποκλειστικά τα ΑΕΙ της Ελλάδας που είναι τα ακόλουθα: 3,4,5,8,9,11,12,13,17,21,23,30.

Σημείωσε ότι μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας, η Υπηρεσία Εξετάσεων θα εκδώσει εντός των ημερών ανακοίνωση για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων για τα ΑΕΙ της Ελλάδας . 

Διευκρίνισε ότι η Υπηρεσία Εξετάσεων θα ανακοινώσει τον Γενικό Βαθμό Πρόσβασης /Κατάταξης κάθε υποψηφίου για τα ΑΕΙ της Ελλάδας στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΝ εντός των ημερών. 

Η ενημέρωση των υποψηφίων/ενδιαφερομένων για τα αποτελέσματα Πρόσβασης των Π.Ε.Π 2023 στα ΑΕΙ της Κύπρου γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠΑΝ στη διεύθυνση www.moec.gov.cy.

Οι πρωτεύσαντες ανά πλαίσιο πρόσβασης ανέρχονται στους 12. 

Διαβάστε επίσης: Παγκύπριες Εξετάστεις: Αυτοί είναι οι Πρώτοι των Πρώτων με το απόλυτο «20» (ΠΙΝΑΚΑΣ)