Περιβάλλον

Καμίνι η Κύπρος: Σκαρφαλώνει στους 43 βαθμούς ο υδράργυρος

Σε ισχύ τέθηκε από τις 11 το πρωί η κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Αύριο η θερμοκρασία αναμένεται να σκαρφαλώσει στους 43 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 38 στα βόρεια, στα νοτιοανατολικά και ανατολικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα, κυρίως στα ανατολικά παράλια, θα παρατηρείται παροδικά αυξημένη χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα καταστούν αργότερα, κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι, αρχικά ασθενείς 3 και αργότερα μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 43 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 38 στα βόρεια, στα νοτιοανατολικά και ανατολικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το επόμενο τριήμερο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός.

Η θερμοκρασία μέχρι τη Δευτέρα δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, την Τρίτη αναμένεται μικρή πτώση και την Τετάρτη μικρή άνοδος, παραμένοντας ωστόσο αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.