Περιβάλλον

Συναγερμός και στην Κύπρο: Πήρε φωτιά το δάσος του Σταυρού της Ψώκας- Ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος - Άρχισε μάχη με τις φλόγες με τη συνδρομή εθελοντών

Τελευταίες πληφορίες αναφέρουν ότι έχουν κινηθεί προς την περιοχή του Δάσους του Σταυρού της Ψώκας πυροσβεστικές και δασικές δυνάμεις ενώ έχει ενημερωθεί και παρακολουθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τις εξλείξεις,

Σε μεγάλη κινητοποίηση βρίσκεται από τις 6:45 περίπου το Τμήμα Δασών μετά από πληροφορία ότι μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε δασική περιοχή και συγκεκριμένα κοντά στον Δασικό Σταθμό Κάμπου στο Δάσος Πάφου ανάμεσα στον Κύκκο και την περιοχή του Σταυρού της Ψώκας, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σίγμα, Μάριο Ιγνατίου.

Το μέγεθος της φωτιάς παραμένει προς το παρόν άγνωστο αλλά η ώρα που ξέσπασε και το σημείο δημιουργούν ανησυχία στις δυνάμεις πυρόσβεσης αφού πρόκειται για πυκνή δασική έκταση σε ένα χρονικό σημείο που καθιστά ουσιαστικά περιορισμένη τη δυνατότητα δράσης των πτητικών μέσων.

Η κατάσταση είναι πολύ οριακή και επικίνδυνη ανέφερε ο Διευθυντής του Τμηματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου αφού η φωτιά βρίσκεται στην κοίτη του ποταμού και υπάρχει ανησυχία να επεκταθεί προς τις πλαγιές του δάσους.

Ερωτηθείς για τις δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν, ο κ. Αλεξάνδρου ανέφερε πως δόθηκε ήδη οδηγία να αξιοποιηθούν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας τα πυροσβεστικά μέσα ενώ στην περιοχή κλήθηκαν και ισχυρές επίγειες δυνάμεις σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η φωτιά.