Ελλάδα

Πύρινος εφιάλτης: Νύχτα τρόμου σε Ρόδο και Κέρκυρα - Βρέθηκε απανθρακωμένος ο αγνοούμενος κτηνοτρόφος

Βρέθηκε το απανθρακωμένος ο κτηνοτρόφος που αγνοείτο από την Κυριακή

δυσκολότερη μάχη  απέναντι στις καταστροφικές φωτιές που βρίσκονται μέχρι και αυτή την ώρα σε εξέλιξη, δόθηκε την Τρίτη (25/7). Η συντριβή του Canadair στην Κάρυστο που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δυο πιλότοι, βύθισε το πένθος τη χώρα. Παράλληλα, απανθρακωμένος βρέθηκε  στην ίδια περιοχή Πλατανιστός της Εύβοιας και ο κτηνοτρόφος ο οποίος αγνοείτο από τη Δευτέρα (24/7).

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, εθελοντών και κατοίκων, απέναντι στα μεγάλα πύρινα μέτωπα, αναμένεται δύσκολο για ακόμα ένα βράδυ, στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να σωθούν δασικές εκτάσεις, περιουσίες και  σπίτια που βρίσκονται υπό αδιάκοπη πύρινη απειλή. Για όγδοη ημέρα μαίνεται το μέτωπο της φωτιάς στη Ρόδο, όπου εστάλησαν κατά την διάρκεια της ημέρας μηνύματα εκκένωσης από το 112, καθώς και στην Κέρκυρα και την Κάρυστο, όπου οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν κυρίως αναζωπυρώσεις.Η φωτιά στη Ρόδο έφτασε σε απόσταση «αναπνοής» από το Γεννάδι, όπου οι φλόγες άγγιξαν το σχολείο του χωριού καθώς και άλλα κτίσματα, με εθελοντές και πυροσβέστες να δίνουν μάχη κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ και στο Βάτι το μέτωπο της φωτιάς συνεχίζει να κινείται απειλητικά, έχοντας όμως μια καλύτερη εικόνα.

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση και στην γύρω περιοχή από το χωριό της Μαλώνας, όπου μέχρι το απόγευμα υπήρξε κίνδυνος να μπει η φωτιά στον οικισμό.

Ειδικότερα, στη Ρόδο, η αναζωπύρωση που εκδηλώθηκε από τις πρωινές ώρες στην περιοχή Βάτι έλαβε διαστάσεις, γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων προς Λίνδο.

Νωρίτερα, μέσω 112 και οι κάτοικοι και επισκέπτες στο Γεννάδι, όπως και αυτοί σε Πλημμύρι και Λαχανιά, κλήθηκαν να εκκενώσουν όλοι προς Λίνδο και Απολακκιά.

Στην κατάσβεση επιχειρούν 266 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 55 οχήματα, αλλά και πλήθος εθελοντών, ενώ από το πρώτο φως της ημέρας ρίψεις νερού περιοδικά εκτελούν 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Η φωτιά που μαίνεται στη Ρόδο διέσχισε περίπου 7 χιλιόμετρα από το Βαθύ στο Γεννάδι, σε λιγότερο από μία ώρα.

Πύρινος εφιάλτης στην Κέρκυρα

Διαδοχικές ήταν οι ενημερώσεις από το 112 για εκκενώσεις σε χωριά της Κέρκυρας, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται τις τελευταίες ημέρες και η οποία κατά την διάρκεια της ημέρας παρουσίασε αναζωπυρώσεις.

Η αρχή έγινε με το χωριό Ημερολιά. Ακολούθησε υπήρχε ενημέρωση για το χωριό Σύκι.

Ηδυσκολότερη μάχη  απέναντι στις καταστροφικές φωτιές που βρίσκονται μέχρι και αυτή την ώρα σε εξέλιξη, δόθηκε την Τρίτη (25/7). Η συντριβή του Canadair στην Κάρυστο που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δυο πιλότοι, βύθισε το πένθος τη χώρα. Παράλληλα, απανθρακωμένος βρέθηκε  στην ίδια περιοχή Πλατανιστός της Εύβοιας και ο κτηνοτρόφος ο οποίος αγνοείτο από τη Δευτέρα (24/7).

ΠΗΓΗ: Βήμα