Ελλάδα

Προφυλακιστέοι όλοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ

Με τις προφυλακίσεις και των 105 κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η διαδικασία των απολογιών για την υπόθεση της δολοφονίας του φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη, έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Οι κατηγορούμενοι κατά τη διαδικασία αρνήθηκαν κάθε σχέση με την αιματηρή συμπλοκή ενώ και οι 105 θα κρατηθούν σε συνολικά 16 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.

Στο διαβιβαστικό των ελληνικών αρχών περιλαμβάνεται και ένα πρόσωπο ελληνικής καταγωγής, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως. Παράλληλα, η ΕΛΑΣ εξετάζει όλο το οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.

Οι αστυνομικοί, που ερευνούν την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή, πάντως θεωρούν ότι ο δολοφόνος του Μιχάλη μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από όσους συμμετείχαν στα επεισόδια.

Σύμφωνα, πάντως με πληροφορίες τα γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας αλλά και η αδράνεια της ΕΛΑΣ οδηγούν σε σημαντικές αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να ανακοινωθούν σημαντικές αλλαγές σε πρόσωπα στην ηγεσία.

Σημειώνεται ότι στις 16 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ προκειμένου να συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις.