Επιχειρείν

Το ολοκαίνουριο Honda ZR-V κατακτά και την ευρωπαϊκή αγορά

Εξοπλισμένο με την πλήρως υβριδική τεχνολογία e:HEV

Η Honda εισαγάγει το νέο SUV της κατηγορίας C, το ZR-V, σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές το 2023! Το ολοκαίνουριο μοντέλο τοποθετείται μεταξύ των HR-V και CR-V στην ευρωπαϊκή γκάμα της Honda. Το ZR-V τροφοδοτείται από το προηγμένο πλήρες υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης e:HEV, επεκτείνοντας περαιτέρω την γκάμα των ηλεκτροκίνητων επιλογών της Honda για τους Ευρωπαίους πελάτες.

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί το επόμενο στάδιο της ευρωπαϊκής στρατηγικής ηλεκτροκίνησης της Honda. Μαζί με νέα ηλεκτρικά μοντέλα SUV που θα ακολουθήσουν, το ZR-V σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη στη γκάμα της Honda, με τη μάρκα να επικεντρώνεται ακόμη περισσότερο σε αυτήν την ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία.

Μετά από έναν χρόνο εμπορικής πορείας στην Ιαπωνία, το Honda ZR-V έρχεται στην Ευρώπη το ερχόμενο φθινόπωρο, με μηχανή του διαθέτει τετρακύλινδρο κινητήρα άμεσου ψεκασμού, χωρητικότητας 2,0 lt, και συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες. Το ZR-V προσφέρει ξεχωριστή οδηγική εμπειρία στον οδηγό, με τη δύναμη να περνάει στον μπροστινό άξονα μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων CVT ενώ το ελαφρύ άκαμπτο πλαίσιό του έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει μεγάλη ευελιξία που συνήθως θα είχε ένα sport hatchback. Παράλληλα, στην όλη οδηγική απόλαυση συμβάλλει και η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.

Σχεδιαστικά το Honda ZR-V ξεχωρίζει για το εντυπωσιακό μπροστινό του μέρος, χάρη στο επιβλητικό καπό αλλά και τα κομψά φώτα. Ιδιαίτερα δυναμικό είναι και το σχήμα της γρίλιας. Στο πίσω μέρος τα φώτα έχουν οριζόντια διάταξη και ενσωματώνονται διακριτικά στην πόρτα του χώρου των αποσκευών, η χωρητικότητα του οποίου φτάνει έως και τα 1.291 lt (με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα).

Το όλο πακέτο καλύπτει όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές με άνεση χώρων και εργονομία, εστιάζοντας στην κομψότητα, την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και την υψηλή αισθητική, παρέχοντας στον οδηγό και σε όλους τους επιβάτες την απόλαυση της καθημερινής χρήσης αλλά και του ταξιδιού εκτός πόλης. Στο ZR-V οι έξυπνες λύσεις δεν βρίσκουν εφαρμογή μόνο στις απλές καθημερινές ευκολίες του εσωτερικού χώρου, όπως οι φορτιστές USB σε όλη την καμπίνα των επιβατών αλλά και στην ασφάλεια της οδήγησης όπου, εκτός των πολλών άλλων, η τεχνολογία Honda SENSING (αισθητήρες απόστασης από άλλα οχήματα ή αντικείμενα στο δρόμο) περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό.

“Το ολοκαίνουριο ZR-V δημιουργήθηκε αλλάζοντας την οπτική που ο οδηγός του 2023 έβλεπε μέχρι σήμερα τα μοντέλα SUV. Πρακτικότητα, εργονομία και άνεση, δένουν αρμονικά με τον δυναμικό εξωτερικό σχεδιασμό και το κομψό εσωτερικό. Πετύχαμε τον στόχο μας να παράξουμε ένα αυτοκίνητο που να προσφέρει υψηλή απόκριση και συναρπαστική εμπειρία οδήγησης”, δηλώνει ο Yutaka Kato υπεύθυνος του ZR-V Project. Ο ίδιος τόνισε ότι το νέο μοντέλο της Honda είναι το πλέον ολοκληρωμένο πακέτο αυτοκινήτου, ακόμα και για τον πιο απαιτητικό Ευρωπαίο οδηγό, προσφέροντας απόδοση, δυναμισμό, ευελιξία, κομψότητα, οικονομία καυσίμου και προστασία του περιβάλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά: https://honda.com.cy/cars/zr-v/