Αναλύσεις

Τουρκικές λόγχες στον αέρα - Αποκαλυπτικές δορυφορικές φωτογραφίες με τις κύριες τουρκικές Βάσεις και τις αποστολές τους σε βάρος της Κύπρου και του Αιγαίου

Η Βάση του Ιντζιρλίκ, οι δυο αεροπορικές Βάσεις της Σμύρνης και η αεροπορική Βάση Μπαντιρμά (Πανόρμου) - Πώς η Άγκυρα σχεδιάζει αποδέσμευση δυνάμεων από Κύπρο για να κυριαρχίσει στο Αιγαίο...

Την περασμένη εβδομάδα η «Σ» επιχείρησε να αφαιρέσει τον φερετζέ από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό αναδεικνύοντας τις αποστολές του, πώς απειλεί στην πράξη -και γιατί- το Αιγαίο, καθώς και την Κύπρο. Σήμερα αποκαλύπτουμε την τουρκική αεροπορία και αναδεικνύουμε πόσο υπαρκτή είναι η τουρκική απειλή σε όλα τα επίπεδα. Δηλαδή από τον Αττίλα που βρίσκεται στην Κύπρο, ώς τη Στρατιά του Αιγαίου, το πολεμικό ναυτικό και τις αποστολές του, αλλά και αυτές της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, που αληθές είναι ότι έχει απέναντί της Έλληνες πιλότους και μιαν από τις καλύτερες πολεμικές αεροπορίες του ΝΑΤΟ. Τους φρουρούς της ασφάλειας και την από αέρος ασπίδα, αλλά και το μακρύ δόρυ της Ελλάδας με την προσδοκία ότι, εάν συμβεί κρίση, θα φτάσουν αυτήν τη φορά ώς την Κύπρο.

Η ελληνική ασπίδα του Αιγαίου και το κενό της Κύπρου

Μέσω δορυφορικών φωτογραφιών αποκαλύπτουμε τα στρατηγικά σημεία της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, που συνδέονται με τις απειλές εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας. Πρόκειται για τη Βάση του Ιντζιρλίκ, που δεν είναι μόνο αμερικανική αλλά και τουρκική, με δυνάμεις έτοιμες να δράσουν ανά πάσα στιγμή. Τις δυο αεροπορικές Βάσεις της Σμύρνης που, μαζί με άλλες γειτονικές, είναι έτοιμες να δράσουν μαζί με το τουρκικό ναυτικό σε βάρος των νησιών του Αιγαίου. Και την αεροπορική Βάση Μπαντιρμά (Πανόρμου), η οποία αποτελεί μιαν από τις κύριες Βάσεις μαχητικών αεροσκαφών που δρα στην περιοχή ευθύνης της Πρώτης Τουρκικής Στρατιάς, Έβρο, Κωνσταντινούπολη και βόρειο Αιγαίο.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζουμε, γίνεται σαφές ότι η υπεροχή στον αέρα και στο ναυτικό, την οποία έχουν οι Τούρκοι επί της Κύπρου, επιβάλλει σε περίπτωση κρίσης την εκ των προτέρων παρουσία ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων. Για να μην έχουμε… «κενό αέρος».

Διαβάστε περισσότερα στη "Σημερινή" που κυκλοφορεί.