Χλώρακα, Λεμεσός, Αστυνομία...

ΑΠΟ πού και πώς, άραγε, εκκολάφθηκε αυτό το είδος της κτηνώδους βίας όχλων από δίποδα ανθρωποειδή που έδρασαν στη Χλώρακα και στη Λεμεσό εναντίον αλλοδαπών, ενώπιον της ανίκανης να προλάβει, ν’ αποτρέψει και ν’ ανακόψει τις ορδές των κουκουλοφόρων κακοποιών, Αστυνομίας;

- Ποιο είναι άραγε και πού εντοπίζεται το εκτροφείο τέτοιων μαζικών, βίαιων, απάνθρωπων και αντικοινωνικών, εγκληματικών δράσεων, κρυβομένων πίσω από κουκούλες προσώπων στους δρόμους; Και πώς αυτές οι ορδές εισβάλλουν βάνδαλες και βιάζουν ομαδικά την πολιτική τεκταίνοντας και τα χειρότερα;

ΜΙΑ πρώτη σαφής εμπειρική απάντηση, εξ ομοίων πεπραγμένων του όχι μακρινού παρελθόντος, αποφαίνεται ότι:

Ο χουλιγκανισμός της βαρβαρότητας από τα εκκολαπτήρια των κερκίδων και τα εκτροφεία μίσους και βίας του λυσσώδους οπαδισμού των κερδοσκοπικών εταιρειών ποδοσφαίρου, εξήλθε από τα γήπεδα για να εισβάλει στους δρόμους με σαφέστερες προθέσεις κακοποίησης της πολιτικής και κουρελιάσματος των νόμων.

ΠΡΟΧΕΙΡΟ παράδειγμα από το πρόσφατο παρελθόν:

Η αγριότητα των ορδών που εκπαιδεύτηκαν να τα κάνουν «γυαλιά-καρφία» στα γήπεδα, έκανε την εμφάνισή της και στην εισβολή καταστροφέων και λεηλατών «αντι-εμβολιαστών» στον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα», οι οποίοι «διαδήλωναν την αγανάκτησή» τους ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ αποτύπωση του χρησιμότατου για τον οπαδισμό καλλιεργούμενου έναντι των αντιπάλων μίσους, αποτελούν και τα γραμμένα στους δρόμους, στα σχολικά κτήρια (εξ απαλών ονύχων ο προσηλυτισμός), στις πινακίδες της τροχαίας, υβρεολόγια και... θανατολάγνα που υπόσχονται «ψόφο», «καρκίνο», «βιασμό μανάδων» κ.ο.κ. Προς περαιτέρω δε εξαγρίωση των και κομματικοποιημένων αντιπάλων οι... αγκυλωτοί σταυροί του ναζισμού και τα σφυροδρέπανα του κομμουνισμού. Ίνα πληρωθή το ρηθέν «από την κομματικοποίηση του ποδοσφαίρου, στην ποδοσφαιροποίηση του κομματισμού». Με επικρεμάμενη επ’ αμφοτέρων την απειλή επέλασης του χουλιγκανισμού.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ στην έκρηξη του εισβάλλοντος στην πολιτική χουλιγκανισμού, που διαπράχθηκε σε Χλώρακα και Λεμεσό, εμφανίστηκε μια «παραλυμένη» Αστυνομία. Ανεπαρκής και ανίκανη να επιβάλει εγκαίρως και αποτελεσματικά τον νόμο.

- Η ανεπάρκειά της προέρχεται κυρίως από το γεγονός ότι δεν κατάφερε την υπέρβαση της καθήλωσης την οποία είχε υποστεί κατηγορούμενη για υπέρμετρη βία και λανθασμένους χειρισμούς που άσκησε όταν πρώτη φορά χρησιμοποίησε το αντι-οχλαγωγικό όχημα εκτόξευσης ύδατος «Αίαντας» έναντι της διαδήλωσης των «Ώς Δαμαί» στη Λευκωσία στο πρόσφατο παρελθόν.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ των «αντι-εμβολιαστών» στο κτήριο του «Σίγμα» και η επίθεση των «αντι-μεταναστών» στη Χλώρακα και στη Λεμεσό, όπως και οι επιθέσεις οπαδών της τάδε ομάδας εναντίον των οπαδών της δείνα, έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, που δείχνουν να προέρχονται από τα ίδια εκκολαπτήρια και εκτροφεία.

- Αξίζει να εντοπιστούν, να μελετηθούν, να εξιχνιαστούν, πάλιν... εξ απαλών ονύχων, ούτως ώστε να αντιμετωπισθούν εγκαίρως με αποτελεσματικότητα προτού υποτροπιάσουν σε χειρότερα δεινά και απώλειες ανθρώπινης ζωής.

ΠΡΩΤΕΥΕΙ όμως ως κατεπείγον καθήκον της Πολιτείας η ανάπτυξη και η ενίσχυση των ικανοτήτων της Αστυνομίας. Των υπηρεσιών πληροφοριών της, των επιτελικών σχεδιασμών της και των επιχειρησιακών επιδέξιων δυνατοτήτων της.

- Ούτως ώστε να προλαβαίνει, να αποτρέπει, να αποκρούει και να καταστέλλει εν τω γίγνεσθαι τις απειλές.

Αποτελεί άμεσο καθήκον της Κυβέρνησης:

Το Όργανο του Νόμου να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση, τα μέσα, την εκπαίδευση, τις δυνατότητες και ικανότητες αποτελεσματικής επιβολής του νόμου, τηρώντας με επιδεικτικά άψογο τρόπο και ανελαστική αυστηρότητα τη νομιμότητα της δράσης της.

ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ στη Χλώρακα και στη Λεμεσό ακολούθησε πολλών επιπέδων και διαφορετικών περιεχομένων αρθρογραφία, σχολιασμός, δηλώσεις, επισημάνσεις, αλληλο-επικρίσεις περί εκφάνσεων ρατσισμού, φασισμού και των άλλων παρόμοιων υπερβολών, γνωστών παλαιόθεν ενστικτωδών - πρόχειρων στο πολιτικό λεξιλόγιο αντιπαράθεσης - χαρακτηρισμών.

- Χρήσιμο, τω όντι, ακόμη και εξ αντιδιαστολής υλικό προς μελέτη.

Αλλά η ορθότερη διάγνωση χρειάζεται πάντα πιο ανοιχτά μάτια. Απαλλαγμένα όσο το δυνατόν από κάθε είδους κομματικές, οπαδικές και προκατειλημμένες παρωπίδες.

- Ανοιχτά μυαλά, απεγκλωβισμένα από τα απομεινάρια των παλαιών «εργοστασίων» παραγωγής ενδημικού μίσους.

Τα εν λόγω «εργοστάσια», φαίνεται ότι επιχειρείται να ξανατεθούν σε λειτουργία από τον ήδη παρακμάζοντα κομματισμό, προς επανάκτηση του φθίνοντος προ πολλού οπαδισμού του.