Ελλάδα

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στ. Κασσελάκης - «Το πρώτο μου ταξίδι θα είναι στην Κύπρο»

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιήσει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης.

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή, στις 12:00, προτού ο κ. Κασσελάκης αναλάβει τα νέα καθήκοντά του στην Κουμουνδούρου.

Σημειώνεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας το 57% των ψήφων, έναντι 43% της Έφης Αχτσιόγλου. Συνολικά, ψήφισαν περίπου 135.000 νέα και παλιά μέλη.

“Στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος. Από αύριο αρχίζει η σκληρή δουλειά” τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Κασσελάκης. “Σήμερα το φως κέρδισε, η ελπίδα γίνεται το μέλλον μας” σημείωσε και ευχαρίστησε τον Νίκο Παππά αλλά και όλους τους εθελοντές της καμπάνιας του, που όπως είπε «δεν θα ήμασταν εδώ απόψε, χωρίς αυτούς».

Η Έφη Αχτσιόγλου τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του, ενώ λίγο αργότερα προχώρησε σε δηλώσεις τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Ολοκληρώθηκε σήμερα μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνία κοιτάζει προς τα εμάς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ήρθαν στην κάλπη” τόνισε η κα Αχτσιόγλου. “Αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας για να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στον κόσμο” σημείωσε.

Στην Κύπρο το πρώτο ταξίδι

Τη βούλησή του το πρώτο του ταξίδι να είναι στην Κύπρο εξέφρασε ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, κατά τις πρώτες του δηλώσεις,.

«Το πρώτο μου ταξίδι θα είναι στους αδελφούς μας στην Κύπρο», είπε νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η αναφορά περί «κρατιδίου» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις το τελευταίο διάστημα, με τον ίδιο να αποδίδει τη συγκεκριμένη αναφορά σε «γλωσσικό ολίσθημα».

Ενωτικός

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, ο κ. Κασσελάκης ευχαρίστησε στο σύνολό τους τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσήλθαν στις κάλπες, υποστηρίζοντας ότι «νίκησε το φως και η ελπίδα». Ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εμφανίστηκε ενωτικός ως προς την επόμενη μέρα, υποστηρίζοντας ότι «μεταξύ συντρόφων και ο δεύτερος είναι πρώτος».

Είμαι η φωνή της κοινωνίας

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους πληγέντες της Θεσσαλίας, λέγοντας ότι η σκέψη του βρίσκεται κοντά τους.

Αναφερόμενος στην καθαρή επικράτησή του, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι «δεν είμαι φαινόμενο, είμαι η φωνή της κοινωνίας».

Τέλος, ο νέος Πρόεδρος του κόμματος ευχαρίστησε προσωπικά τον Νίκο Παππά για την υποστήριξή του, καθώς και τους εθελοντές και τις εθελόντριες που στήριξαν τις καμπάνιες όλων των υποψηφίων, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στην υποστήριξη της οικογένειάς του.