Άγκυρα, Πύλα, Χλώρακα Αυγούστου...

ΚΑΝΟΥΝ πως δεν άκουσαν ούτε και είδαν ολόκληρον τον αυτοπροβληθέντα Ερντογανισμό, η Αθήνα και η Λευκωσία, στους επετειακούς πανηγυρισμούς για την Καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού του 1922, που οργάνωσε την παρελθούσα Τετάρτη, 30ή Αυγούστου, στην τουρκική πρωτεύουσα. Προσποιούνται ότι δεν παρακολούθησαν ολόκληρη την τελετή που οργάνωσε μπροστά στο «ΑΚ-παλάτι» του των χιλίων και μίας αιθουσών στην Άγκυρα και την μετέδιδε θριαμβικώς επί δύο ώρες και δεκαέξι λεπτά η τουρκική τηλεόραση.

ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ εγκλωβισμένοι σε ψευδαισθήσεις και σε ονειροβατούντες ευσεβοποθισμούς. Η μεν Αθήνα περιορίστηκε να... σκούξει ελαχίστως αποδίδοντας «χαρακτήρα εχθροπάθειας» σε απόσπασμα της ομιλίας Ερντογάν, ο οποίος επανέλαβε το γνώριμο συκοφαντικό τουρκικό αφήγημα ότι... οι Έλληνες δήθεν πυρπόλησαν τη Σμύρνη. Η δε Λευκωσία... κατάπιε τη γλώσσα της. Δεν είπε ούτε κιχ...

«Προσβλέπουμε, με συγκρατημένη αισιοδοξία, στο ότι μπορούμε να έχουμε ένα βατό και θετικό κανάλι επικοινωνίας, μέσα από θετικές δράσεις τις οποίες θα αναπτύξουμε. Είναι αυτονόητο ότι δηλώσεις που έχουν έναν εχθροπαθή χαρακτήρα δεν συμβάλλουν σε αυτό το κλίμα ηρεμίας, καλής γειτονίας», δήλωσε ο Υπ.Εξ. της Ελλάδος μετά από παρόμοια ανακοίνωση του υπουργείου του ότι, «εχθροπαθείς δηλώσεις είναι αντιπαραγωγικές και δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση του κλίματος ηρεμίας, συνεργασίας και διαλόγου που επιχειρείται να οικοδομηθεί στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας την τρέχουσα περίοδο».

Τις ματαιοπονίες της για «επανέναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών απ’ εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά το 2017» διαλαλεί καθημερινά η κυβέρνηση Ν. Χριστοδουλίδη, ελπίζοντας ότι θα αποδώσουν οι εκλιπαρισμοί προς τον Ερντογάν που ανέλαβε ο βοηθός του Γ.Γρ. του ΟΗΕ και η διπλωματία της... Γερμανίας, ενώ οι της αντιπολίτευσης επιμένουν στην από ετών «εξυπνάδα» τους για προσφορά του «λουκουμιού» των υποθαλασσίων κοιτασμάτων της ΑΟΖ προς την... Τουρκία.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ μάλλον για εθελοτυφλία. Και εν Κύπρω και εν Ελλάδι. Από δεκάδων χρόνων κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα. Αποδεδειγμένα αδιέξοδης και διαχρονικώς καταστροφικής πολιτικής. Εθελουσίως αρνούμενοι να ακούσουν, να μελετήσουν, να αντιληφθούν ποια είναι η τουρκική πολιτική, όπως επιμόνως την διακηρύσσει, εμπράκτως την επιχειρεί και αδιαλείπτως την επαναλαμβάνει ανυποχώρητα ο επί 20ετίαν ήδη μονοκράτωρ Ερντογάν.

ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ (;) άραγε, τι δεν σχολίασαν, τι δεν παίδευσαν το μυαλό τους να αντιληφθεί, από τα ξεκάθαρα μηνύματα τα οποία εξέπεμψε κραυγαλέα επαιρόμενη η Τουρκία του Ερντογάν στην επετειακή τελετή για την τουρκική νίκη του 1922, κάτω από τα αναρτημένα στο παλάτι του επίδοξου νεο-σουλτάνου γιγαντιαία πορτραίτα του ιδίου και του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ της Τετάρτης;

Στις τηλεοπτικές γιγαντο-οθόνες μία μετά την άλλη δώδεκα στρατιωτικές ένστολες και ένοπλες αναφορές για «πίστη στην τουρκική δόξα του 1922» και διαβεβαιώσεις όρκου ότι «όπου κυματίζει η τουρκική σημαία εκεί επεκτείνεται το τουρκικό έθνος και η Τουρκία».

Μπροστά, στην κάθε προβαλλόμενη απευθείας τηλεοπτική αναφορά ο εκφωνών διοικητής εκάστου τμήματος και παραταγμένοι πίσω του οι Τούρκοι στρατιωτικοί: (1) Στο Βόρειο Ιράκ. (2) Στη φρεγάτα Μπαρμπαρός του πολεμικού ναυτικού. (3) Στη βάση των F-16 της πολεμικής αεροπορίας στο Μπαλικεσίρ. (4) Στο Αζερμπαϊτζάν. (5) Στη Βοσνία Ερζεγοβίνη. (6) Στο Κατάρ. (7) Στα σκλαβωμένα εδάφη της Κύπρου με τον διοικητή της 28ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας του Αττίλα. (8) Στο Κόσοβο. (9) Στη Λιβύη. (10) Στη Σομαλία. (11) Στο Ρασουλαγίν της Συρίας. (12) Στο Ιγκντίρ κοντά στα σύνορα της Αρμενίας.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για επίδειξη, και πάλιν, της σαφέστατα υλοποιούμενης νεο-οθωμανικής επεκτατικής στρατηγικής της Τουρκίας. Την οποία πραγματώνει ο ήδη ελεγχόμενος πλήρως από τον Ερντογάν τουρκικός στρατός. Τον «κεμαλισμό» του οποίου εξευτέλισε, διαπόμπευσε «με τα σώβρακα σιδηροδέσμιο» και τον υπέταξε ο ισλαμιστής μονοκράτορας, κατά την θρυλούμενη ως απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, που ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει ως «δώρο από τον Αλλάχ» του.

ΠΑΡΑ ταύτα οι εν Αθήναις και εν Λευκωσία αλληλο-φενακίζονται και αυτοεξαπατώνται ότι θα βρουν διαύλους «επαναπροσέγγισης» με τους Τούρκους Κατακτητές και κανάλια «αμοιβαίως αποδεκτών λύσεων» στο Αιγαίο και στο Κυπριακό.

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ τώρα η Τουρκία Κατακτητής το έδειξε ήδη από 18η Αυγούστου στη «Νεκρή Ζώνη» της Πύλας με την μεθοδευθείσα επίθεση διατεταγμένων οργάνων της εναντίον των Οηέδων. Πρόσχημα η διάνοιξη ενός δήθεν «ανθρωπιστικού δρόμου». Στόχος, ο εξαναγκασμός του ΟΗΕ να συρθεί στον δρόμο παροχής «διεθνούς στάτους» αναγνώρισης και νομιμοποίησης του τουρκικού κατοχικού ψευδοκράτους.

ΚΙ ΕΝΩ ο Γ.Γρ. του ΟΗΕ αποστέλλει στην Κύπρο και στην Άγκυρα τον βοηθό του για την εκτράχυνση που προκάλεσαν τα όργανα του Αττίλα στην Πύλα, η Τουρκία απολαμβάνει και επιχαίρει για την... καρποφορία της από μακρού συστηματικής πολιτικής της να διοχετεύει επιτηδείως στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου πληθυσμούς άτυπων μεταναστών, ως μέθοδο επέκτασης του παράνομου εποικισμού και εξισλαμισμού που ήδη πέτυχε στα σκλαβωμένα από τον Αττίλα κυπριακά εδάφη.

ΠΙΚΡΗ είναι βεβαίως η αλήθεια: Τα επικίνδυνα γεγονότα στην Χλώρακα της Πάφου, του ήδη διογκωμένου προβλήματος των υπεράριθμων πληθυσμών μεταναστών που διοχετεύτηκαν διεισδύοντας στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου. Τα γεγονότα της Χλώρακας μοιάζουν με τη μύτη του παγόβουνου. Και προανάκρουσμα χειρότερων και επικινδυνότερων δεινών. Ειρήσεται γαρ τ’ αληθές:

ΠΟΛΥ πικρότερη είναι η υπενθύμιση της μακρόχρονης ανικανότητας που επέδειξαν οι διαδοχικές κυβερνήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ν’ αντιμετωπίσουν με επάρκεια και αποτελεσματικότητα ένα παλαιόθεν ορατό πρόβλημα εκκολαπτομένων τεραστίων διαστάσεων, για την επικίνδυνη κρισιμότητα του οποίου είχαν εγκαίρως και επανειλημμένως προειδοποιηθεί. Και για την τουρκική μεθόδευση δημιουργίας και διόγκωσης του οποίου, πρωτίστως όφειλαν καθηκόντως να γνωρίζουν, αφού καθημερινά το παρακολουθούσαν πεμπάμενο, διά μέσου κυρίως της Γραμμής Αττίλα. Ήταν από χρόνια προφανέστατα οφθαλμοφανές. Ως προμελετημένη επέκταση της γεω-πληθυσμιακής στρατηγικής των Τούρκων Κατακτητών. Από την ίδια μήτρα τεχθείσα ως συνέχεια του παράνομου τουρκικού εποικισμού των σκλαβωμένων από τον Αττίλα ελληνικών εδαφών της Κύπρου, για τη δημογραφική αλλοίωση πλέον και των ελεύθερων περιοχών της νήσου.

ΕΠΙΧΑΙΡΕΙ για την Χλώρακα η Τουρκία. Αναμένει και προσδοκά την ευρύτερη «έκρηξη» στην Κύπρο του μεταναστευτικού προβλήματος, στο οποίο η ίδια και εδώ μεθοδικά πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί. Έχοντας απέναντί της αδύναμους και ανίκανους εισέτι να την αντιμετωπίσουν...