Έγκλημα

Βγαλμένη από ταινία η σύλληψη των Καμερουνέζων στα κατεχόμενα (ΒΙΝΤΕΟ)

Με σκηνή βγαλμένη από ταινία χαρακτηρίζουν τα Τ/κ ΜΜΕ τον τρόπο με τον οποίο οι κατοχικές αρχές έφτασαν στην σύλληψη των δυο υπόπτων Καμερουνέζω για τον φόνο της Ayça Alav στον εργασιακό χώρο στις 22 Δεκεμβρίου 2023 στη κατεχόμενη Λευκωσία.

Ο Ουφούκ Χασάν ο οποίος παρέδωσε τους υπόπτους στην «αστυνομία» του ψευδοκράτους, μοιράστηκε την περιπέτειά του στην Kıbrıs Postası .

Ο Χασάν εξήγησε ότι ο Χουσεΐν Ντεμιρέλ, ο οποίος ζει στη Λάρνακα, έλαβε χρηματικές προτάσεις από δύο άτομα για να τους μεταφέρει στο εξωτερικό και ο Ντεμιρέλ άρχισε να υποψιάζεται το θέμα.

Ο Ουφούκ Χασάν, ο οποίος δήλωσε ότι ήρθε στην Κύπρο από την Αγγλία αφού ο φίλος του Χουσεΐν Ντεμιρέλ του μετέφερε το θέμα, είπε ότι μετέφεραν το θέμα στην «αστυνομία» του ψευδοκράτους.

Ο Ντεμιρέλ μίλησε στην ιστοσελίδα GIYNIK και περίγραψε την όλη την διαδικασία. Πριν μάλιστα παραδώσει τους δύο στη λεγόμενη αστυνομία, ο Ντεμιρέλ πραγματοποίησε βιντεοκλήση με τον σύζυγο της άτυχης 45χρονης. Ο Ντεμιρέλ κατέγραψε με το κινητό του καρέ – καρέ και την επιχείρηση που έστησε μαζί με την λεγομένη «αστυνομία» στο Πέργαμος

Δηλώνοντας ότι πέρασαν προηγουμένως 3-4 ημέρες με τους υπόπτους και κέρδισαν την εμπιστοσύνη τους και ότι συμφώνησαν να συναντηθούν με την «αστυνομία» στο σημείο διέλευσης του Περγάμους, ο Ufuk Hasan είπε ότι μετέφεραν τους υπόπτους στον τόπο που περιγράφεται ως φάρμα γαλακτοπαραγωγής και τους παρέδωσαν στην «αστυνομία».

Οι ύποπτοι για τη δολοφονία Brayn Gibip Camerounaise και Vinel Sidrick Mbouhomtchomite, που προσήχθησαν στο δικαστήριο, θα κρατηθούν για 3 ημέρες ο καθένας.

Οι ύποπτοι που μίλησαν στο «δικαστήριο» ισχυρίστηκαν ότι «η Ayça Alav ήταν ζωντανή όταν έφυγαν από τον χώρο εργασίας, δεν τη σκότωσαν, δεν το έκαναν επίτηδες»