Κυπριακό

Επιτόπιο έλεγχο στο γραφείο του Τ/κ δικηγόρου Gokhan θα πραγματοποιήσει ο ΠΔΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Φύλλο και φτερό θα κάνει ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος το αρχειακό υλικό του Τουρκοκύπριου δικηγόρου που εμφανίζεται ως διευθυντής εταιρείας η οποία μεταξύ άλλων διαφημίζει ότι προσφέρει συμβουλές για αγοραπωλησία ακινήτων στα κατεχόμενα.

Φύλλο και φτερό θα κάνει ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος το αρχειακό υλικό του Τουρκοκύπριου δικηγόρου που εμφανίζεται ως διευθυντής εταιρείας η οποία μεταξύ άλλων διαφημίζει ότι προσφέρει συμβουλές για αγοραπωλησία ακινήτων στα κατεχόμενα.

Τα αρμόδια όργανα του ΠΔΣ θα πραγματοποιήσουν επιτόπιους ελέγχους στο γραφείο του Τουρκοκύπριου δικηγόρου Berk Gokhan, ο οποίος στις ελεύθερες περιοχές στεγάζεται στα γραφεία του Ρίκκου Μαππουρίδη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ελληνοκύπριος δικηγόρος και πρώην βουλευτής εμφανίζεται ως γραμματέας της εταιρείας Innoinspira που δραστηριοποιείται και στα κατεχόμενα.

Στην ιστοσελίδα, ο Ρίκκος Μαππουρίδης εμφανίζεται μάλιστα ως συνέταιρος του Τουρκοκύπριου διευθυντή Berk Gokhan.

Τα πολιτικά κόμματα εκφράζουν πάντως την έντονη ανησυχία τους και πέραν από τον ΠΔΣ καλούν και τις αρμόδιες αρχές του κράτους να το ερευνήσουν.

Όπως αναφέρει ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Μάριος Πελεκάνος, «τα όσα είδαν το φως πρέπει να διερευνηθούν εις βάθος ιδιαίτερα εάν πρόκειται για παροχή υπηρεσιών που αφορούν σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα. Σ' αυτή την περίπτωση υπάρχει έκδηλη παρανομία και πρέπει να ληφθούν τα δέοντα μέτρα. Ακόμα και εάν δεν αφορά ελληνοκυπριακές περιουσίες, είναι έκδηλα και πλήρως αντιδεοντολογικό εταιρεία που είναι γραμμένη στον έφορο εταιρειών να εξυπηρετεί ξένους υπηκόους οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν στο ψευδοκράτος. Αυτά ισχύουν για οποιονδήποτε εμπλέκεται σε τέτοιες δραστηριότητες».

Η Μαρίνα Σάββα, εκ μέρους του ΑΚΕΛ, σημειώνει τα εξής: «Ίσως να προκύπτουν ζητήματα που να έχουν όχι μόνο πολιτικές και ηθικές διαστάσεις αλλά και ίσως άλλου είδους προεκτάσεις όπως ποινικές. Επειδή ακριβώς προκύπτουν συγκεκριμένα ερωτήματα το σοφότερο θα ήταν αυτό το θέμα να τύχει ενδελεχούς έρευνας από αρμόδιες αρχές».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης τονίζει ότι το ζήτημα είναι «καταδικαστέο και εθνικά και ηθικά ελπίζω να αποδειχθεί ότι είναι καταδικαστέο και νομικά και να υπάρξει η κατάλληλη τιμωρία».

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη, αναφέρει: «Σίγουρα από αυτή την υπόθεση υπάρχει οσμή σκανδάλου και θα πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος από τα αρμόδια τμήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Αυτό που διερευνάται από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο είναι το γεγονός ότι το εν λόγω γραφείο διαφήμιζε υπηρεσίες οι οποίες για να υπάρχει το δικαίωμα να παρέχονται, απαιτείτο η εταιρεία να είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο του.

Κάτι τέτοιο όπως αποκάλυψε το ΣΙΓΜΑ δεν υφίστατο.