Πολιτισμός

Έκθεση «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ»!...

Εικόνες και Μουσικές των προσφύγων του ’22

Μέσα στα πλαίσια της έκθεσης «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ»!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22, του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, η οποία φιλοξενείται στην Κύπρο από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, συνεχίζονται οι βραδιές μουσικής με το μουσικό σχήμα Trio Rondine.

Rondine σημαίνει χελιδόνι. Κάθε σταθμός των χελιδονιών ένα τραγούδι από μια άλλη παράδοση. Κι όπως το μακρινό ταξίδι τους συνεχίζεται, την παράδοση διαδέχεται η σύγχρονη τραγουδοποιεία και η κινηματογραφική μουσική. Οι φωνές του σχήματος συνοδεύονται από ένα μαντολίνο, μια κιθάρα και ένα ακορντεόν.

Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια από τις χώρες της Μεσογείου (και όχι μόνο) καθώς και γνωστά θέματα από ταινίες-σταθμούς του κινηματογράφου. Στη συναυλία αυτή, το τρίο θα παρουσιάσει παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια της προσφυγιάς και μουσικές των ξεριζωμένων.

Το τρίο αποτελείται από τους:

Παυλίνα Κωνσταντοπούλου: κιθάρα/φωνή

Αντρέας Παπαπέτρου: ακορντεόν/φωνή

Μαρία Ζαννέτου: μαντολίνο

Είσοδος ελεύθερη

Ημερομηνία: Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Ώρα: 20:00

Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Πληροφορίες: 22 128175

Περιορισμένος αριθμός θέσεων-θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Οι μουσικές βραδιές θα πραγματοποιούνται, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού και είναι προσβάσιμες σε εμποδιζόμενες ομάδες.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ληφθούν φωτογραφίες ή και βίντεο. Η εικόνα όσων παρευρεθούν για την παρακολούθησή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς προώθησης ή και να δοθεί στα ΜΜΕ ή να ανέβει στο διαδίκτυο. Με την παρουσία στις εκδηλώσεις, το κοινό δίνει αυτόματα στους διοργανωτές το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες/βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης ή βιντεογράφησης.