Κόστος Ζωής

«Ηλεκτρίστηκαν» τα εισιτήρια για Λούβρο λόγω.. ρεύματος - Πώς άλλαξαν οι τιμές

Το Λούβρο λέει ότι η αύξηση στις τιμές είναι απαραίτητη για την κάλυψη του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους καθώς ο λογαριασμός στο ρεύμα αυξήθηκε κατά 88% μεταξύ 2021 και 2022.

Τα εισιτήρια για το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι αυξήθηκαν σχεδόν 30 τοις εκατό από τη Δευτέρα, στα 22 ευρώ. Πρόκειται για την τελευταία αύξηση των τιμών στη γαλλική πρωτεύουσα, ενόψει της φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το εισιτήριο ήταν στα 17 ευρώ και παρέμενε σταθερό τα τελευταία επτά χρόνια. Το Λούβρο είναι το μουσείο με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο. Πέρσι υποδέχθηκε περίπου 8,9 εκατομμύρια επισκέπτες.

Το Λούβρο λέει ότι η αύξηση είναι απαραίτητη για την κάλυψη του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους καθώς ο λογαριασμός στο ρεύμα αυξήθηκε κατά 88% μεταξύ 2021 και 2022. Οι ώρες λειτουργίας του μουσείου θα επεκταθούν.

Εκπρόσωπος του Λούβρου είπε ότι το 40 τοις εκατό των επισκεπτών πληρούν τις προϋποθέσεις για δωρεάν εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένων των κάτω των 25 ετών, των χαμηλόμισθων και ανέργων, των ατόμων με αναπηρία, των δασκάλων και των δημοσιογράφων.

Άλλες τιμές αυξάνονται επίσης στη γαλλική πρωτεύουσα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κυρίως τα εισιτήρια του μετρό, τα οποία σχεδόν θα διπλασιαστούν κατά τη διάρκεια των Αγώνων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Πηγή: ΚΥΠΕ