Ειδήσεις

Φαίδωνος: Σε δομή ανήλικες με ενήλικους – Υπάρχουν ναρκωτικά και εκπόρνευση (BINTEO)

Για τα νέα επεισόδια σε δομή ανηλίκων μίλησε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος κατήγγειλε τη διαμονή μικρών κοριτσιών με ενήλικους.

Αρχικά ανέφερε ότι υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης. «Εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν εγκατασταθεί οι ανήλικοι σε ένα μη χρησιμοποιημένο μικρό ξενοδοχείο στην καρδιά της τουριστικής στην κάτω Πάφο».

Συμπλήρωσε ότι υπήρξε αντίδραση από το Παραλίμνι για εγκατάσταση τους σε ένα μικρό ξενοδοχείο με αποτέλεσμα να τους πάρουν στην Πάφο. «Μας είπαν ότι ήταν για δύο μήνες και τελικά έφτασαν τα δύο χρόνια».

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε ότι η περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη. «Το ξενοδοχείο γειτνιάζει με σπίτια και επιχειρήσεις».

Ακόμη, ανέφερε ότι μια μεγάλη μερίδα των ατόμων που αποκαλούνται ανήλικοι είναι ενήλικοι. «Είναι μεγάλο ψέμα αυτό που λέγεται ότι απαγορεύεται για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων να γίνει εξέταση της γνάθου για να εντοπιστεί πόσοι είναι ενήλικοι και πόσοι ανήλικοι».

Ο Δήμαρχος κατήγγειλε ότι στη δομή, συμβιώνουν μικρά κορίτσια και αγόρια με ενήλικους. «Δεν θέλω να σας πω για τη χρήση ναρκωτικών και για την εκπόρνευση μέσα σε αυτό το κέντρο».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι έξω υπάρχουν μόνιμα δύο αστυνομικοί. «Η Δημοκρατία πληρώνει επιπλέον αστυνομική φύλαξη επί 24ωρου βάσεως».

Επεσήμανε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή η δομή να είναι σε ένα ξενοδοχείο, χωρίς να έχει βασικές υποδομές. «Αν δεν γίνει κάτι ουσιαστικό, ούτε τα επόμενα δυο χρόνια θα υπάρξει δομή για να φιλοξενούνται οι ανήλικοι ασυνόδευτοι».

Τόνισε ότι υπάρχει ανυπαρξία κράτους. «Ήταν με covid μια λειτουργός και παρέλυσε το κράτος. Καθυστέρησαν να τους δώσουν τα επιδόματα τους».