Επιχειρείν

Τέσσερεις νέοι συνεταίροι στη Γεωργιάδης & Πελίδης

Ο δικηγορικός συνεταιρισμός Γεωργιάδης & Πελίδης ανακοινώνει το διορισμό των Γιώργου Χαραλάμπους, Νικόλα Πελίδης, Ντομινίκ Πελίδη και Σώτου Κάσινου ως νέων συνεταίρων της. Οι νέοι συνέταιροι εντάσσονται στον συνεταιρισμό επί ίσης βάσης δικαιωμάτων με τους υφιστάμενους συνεταίρους και με πλήρη δικαιώματα συμμετοχής στα κέρδη του συνεταιρισμού.

Ο Γιώργος Χαραλάμπους εργάζεται στο δικαστηριακό τμήμα από το 2016 και ειδικεύεται σε διασυνοριακές υποθέσεις, στο δίκαιο της αφερεγγυότητας, στο τραπεζικό δίκαιο και στο εμπορικό δίκαιο. Διαθέτει ευρεία εμπειρία σε δικαστικές υποθέσεις που αφορούν το διορισμό εξεταστή και παραλήπτη-διαχειριστή και σε υποθέσεις τραπεζικού δανεισμού σε ξένο συνάλλαγμα. Έχει εκπροσωπήσει σε δικαστικές υποθέσεις τις μεγαλύτερες τράπεζες της Κύπρου, τον μεγαλύτερο κυπριακό όμιλο στον τομέα της εστίασης και ορισμένες από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο ενώ πρόσφατα έχει εκπροσωπήσει πολυεθνικό όμιλο εταιρειών ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Στοκχόλμης. Αυτή τη στιγμή εκπροσωπεί, μαζί με ομάδα ξένων δικηγόρων, αλλοδαπή εταιρεία σε αγωγή με μία από τις υψηλότερες απαιτήσεις που έχουν καταχωριστεί ποτέ στα Κυπριακά Δικαστήρια αναφορικά με επαγγελματική αμέλεια. Έχει επίσης συγγράψει το βιβλίο «Δίκαιο Πώλησης Αγαθών και Προστασία Καταναλωτή στην Κύπρο» και έχει δημοσιεύσει διάφορα νομικά άρθρα στον εγχώριο Τύπο.

15.1. ΠΕΛΙΔΗΣ 3.jpg

Ο Νικόλας Πελίδης εργάζεται στο εταιρικό και εμπορικό τμήμα από το 2012 και ειδικεύεται σε θέματα εταιρικού δίκαιου, ανταγωνισμού και εργατικού δίκαιου. Διαθέτει ευρεία εμπειρία στην παροχή συμβουλών αναφορικά με θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και εργατικού δικαίου και συμβουλεύει, επί καθημερινής βάσης, πελάτες του γραφείου αναφορικά με τα εν λόγω θέματα. Έχει εκπροσωπήσει μεγάλο αριθμό Κυπριακών και πολυεθνικών εταιρειών ενώπιον της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού αναφορικά με καταγγελίες ή αυτεπάγγελτες έρευνες καθώς επίσης και σε μεγάλο αριθμό κοινοποιήσεων για σκοπούς ελέγχου συγκεντρώσεως. Έχει επίσης διεξάγει, μαζί με την ομάδα του, ένα μεγάλο αριθμό ελέγχων δέουσας επιμέλειας, μερικές από τις οποίες αφορούσαν κάποιες από τις μεγαλύτερες συναλλαγές αγοραπωλησίας πιστωτικών διευκολύνσεων στην Κύπρο.

15.1. ΠΕΛΙΔΗΣ 1.jpg

Η Ντομινίκ Πελίδη εργάζεται στο εταιρικό και εμπορικό τμήμα από το 2020, έχοντας προηγουμένως ολοκληρώσει την άσκηση της και εργαστεί στην Clifford Chance LLP στο Λονδίνο για οκτώ χρόνια, και ειδικεύεται στο τραπεζικό και εταιρικό δίκαιο και το δίκαιο του ανταγωνισμού. Διαθέτει επίσης ευρεία εμπειρία στην παροχή συμβουλών σχετικά με τη σύσταση και διανομή ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και την παροχή διασυνοριακών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, έχοντας προηγουμένως εργαστεί ως εσωτερικός νομικός σύμβουλος (Vice President) στην BlackRock, Inc. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας της στην Γεωργιάδης & Πελίδης Δ.Ε.Π.Ε. έχει ενεργήσει, εκ μέρους τραπεζών και διαχειριστών πιστώσεων, σε μερικές από τις μεγαλύτερες συναλλαγές αγοραπωλησίας πιστωτικών διευκολύνσεων στην Κύπρο. Έχει επίσης συμβουλεύσει τόσο ημεδαπές όσο και αλλοδαπές εταιρείες σχετικά με την αδειοδότηση και την κατασκευή εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της σύναψης συμβάσεων για την κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιακού πάρκου στην Κύπρο μέχρι στιγμής. Έχει συγγράψει το κεφάλαιο για την Κύπρο στο Chambers Merger Control Global Practice Guide και Chambers Banking Regulation Global Practice Guide.

15.1. ΠΕΛΙΔΗΣ 4.jpg

Ο Σώτος Κάσινος εργάζεται στο δικαστηριακό τμήμα από το 2018 και ειδικεύεται σε υποθέσεις τραπεζικού, εμπορικού και εταιρικού δικαίου. Διαθέτει σημαντική εμπειρία σε ζητήματα ιδιωτικού διεθνούς δικαίου και σε περίπλοκες διασυνοριακές διαφορές οικονομικής φύσης και απάτης, όπου είναι συχνά αναγκαία η εξασφάλιση προσωρινών διαταγμάτων παγοποίησης περιουσιακών στοιχείων και αποκάλυψης. Εκπροσώπησε πρόσφατα επιτυχώς μία από τις μεγαλύτερες Ουγγρικές βιομηχανίες ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κύπρου, ενώ διαθέτει εμπειρία και σε διεθνείς εμπορικές διαιτησίες αφού πρόσφατα εκπροσώπησε πολυεθνικό όμιλο εταιρειών ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Στοκχόλμης. Αυτή τη στιγμή εκπροσωπεί, μαζί με ομάδα ξένων δικηγόρων, αλλοδαπή εταιρεία σε αγωγή με μία από τις υψηλότερες απαιτήσεις που έχουν καταχωριστεί ποτέ στα Κυπριακά Δικαστήρια αναφορικά με επαγγελματική αμέλεια . Παρέχει παράλληλα γνωμοδοτήσεις και νομική υποστήριξη σε επιχειρήσεις και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε θέματα αναδιαρθρώσεων, συμβατικών διαφορών και αστικών αδικημάτων και έχει πρόσφατα συμβουλέψει πολυεθνικές εταιρείες που εξειδικεύονται σε θέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Είναι επίσης εγκεκριμένος διαμεσολαβητής, ενώ έχει συγγράψει τα κεφάλαια που αφορούν την επίλυση δικαστικών διαφορών στην Κύπρο σε διάφορες διεθνείς εκδόσεις, όπως στο Dispute Resolution για τα έτη 2019-2022, Complex Commercial Litigation για το 2020 και Enforcement of Foreign Judgments για το 2020 που δημοσιεύθηκαν από τη Lexology GTDT καθώς επίσης και στο Chambers International Fraud & Asset Tracing για το 2021.

Σχολιάζοντας την ένταξη των τεσσάρων νέων συνεταίρων, ο κ. Μάρκος Γεωργιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Γεωργιάδης & Πελίδης Δ.Ε.Π.Ε. , ανέφερε: «Είναι με ιδιαίτερη χαρά που καλωσορίζουμε στο συνεταιρισμό μας τέσσερεις καταξιωμένους συναδέλφους οι οποίοι όχι μόνο θα προσδώσουν ακόμα μεγαλύτερο δυναμισμό στο γραφείο μας αλλά θα έχουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της εξέλιξης του και συνέχισης της προσφοράς υψηλοτάτου επιπέδου προσωπικών υπηρεσιών προς τους πελάτες μας».