Έγκλημα

Οργιάζει το οργανωμένο έγκλημα και πιάνεται στον ύπνο η Αστυνομία (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο απόπειρες δολοφονίας κατά επιχειρηματιών, μέσα σε ένα 24ωρο, καταδεικνύουν την ανεξέλεγκτη τροπή που έχει πάρει το οργανωμένο έγκλημα

Κλίμα ανασφάλειας στην κοινωνία προκαλούν οι δύο απανωτές απόπειρες φόνου, μέσα σε ένα 24ωρο, εντός κατοικημένων περιοχών στην πρωτεύουσα. Μετά τους χθεσινούς πυροβολισμούς κατά αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν δύο ανήλικα παιδιά, στη Λεωφόρο Λάρνακος στην Αγλαντζιά, νέα αναστάτωση με πυροβολισμούς προκλήθηκε τα ξημερώματα, αυτή τη φορά στο Γέρι. Τα πυρά έπληξαν όχημα στο οποίο επέβαινε φρουρός ιδιοκτήτη φοιτητικών εστιών που δέχθηκαν επίθεση με χειροβομβίδα στις 7 του μηνός στην Εγκωμη. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για εντοπισμό και σύλληψη των δραστών, χωρίς, ωστόσο, κάποιο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Στο μεταξύ, ρίψη πυροβολισμών, μέρα μεσημέρι, σημειώθηκε και στη Λάρνακα, αλλά αυτή τη φορά, από την Αστυνομία σε επεισοδιακή καταδίωξη οχήματος, που οδηγούσε 35χρονη. Από το παγκύπριο σκηνικό χάους δεν έλειψε ούτε η Λεμεσός, όπου και εκεί, μέρα μεσημέρι, σε κεντρικό δρόμο, η αστυνομία μετά από καταδίωξη, συνέλαβε δύο πρόσωπα τα οποία στην προσπάθειά τους να διαφύγουν προκάλεσαν τροχαίο ατύχημα.

Ένοπλες περιπολίες στα κέντρα των πόλεων

Ένοπλες περιπολίες, σε όλες τις πόλεις, εξήγγειλε η κυβέρνηση, για ενίσχυση τους αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Οι αρχές καταστρώνουν επιχειρησιακό σχέδιο παγκύπρια, με τη συμβολή όλων των αστυνομικών διευθυντών. Τις επόμενες ημέρες ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στις Αστυνομικές Διευθύνσεις, όπου θα μεταφέρει αυτοπροσώπως τα μηνύματα του στους Αστυνομικούς.

Χαιρετίζει το μέτρο της Κυβέρνησης ο κλάδος της Αστυνομίας Ισότητα, ωστόσο τονίζει πως για να επιτευχθεί θα πρέπει να υπάρχει επαρκής στελέχωση της Δύναμης.

Προς την ορθή κατεύθυνση οι αποφάσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, αναφέρουν Δημοκρατικός Συναγερμός και ΔΗΠΑ, ενώ το ΑΚΕΛ εξαπολύει τα πυρά του προς την Κυβέρνηση, με την Μαρίνα Σάββα να δηλώνει πως «η εξαγγελία του Υπουργού Δικαιοσύνης για την οπλοφορία αστυνομικών στο κέντρο των πόλεων, ποσώς θα βοηθήσει».

Προανήγγειλε μέτρα για τις Φυλακές ο Χαρτσιώτης

Σε μία άλλη εξέλιξη, τη δέσμευση ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επαναφέρει την τάξη στις Κεντρικές Φυλακές, ανέλαβε ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Ο Μάριος Χαρτσιώτης, μετά από επίσκεψη στο σοφρωνιστικό ίδρυμα, διαβεβαίωσε ότι θα εξαλείψει τα σοβαρά εγκλήματα που ενοχρηστρώνονται μέσα από αυτό, όπως ανθρωποκτονίες, διακίνηση ναρκωτικών και χρήση κινητών τηλεφώνων.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις κεντρικές φυλακές ενημερώθηκε για τα μέτρα που λαμβάνονται με στόχο την επίλυση προβλημάτων υπερπληθυσμού και υποστελέχωσης. Πολύ σύντομα ανέφερε ο Μάριος Χαρτσιώτης, θα αυξηθεί η χωρητικότητα των κεντρικών φυλακών στους 1.200 τρόφιμους και θα προσληφθούν άλλοι 130 δεσμοφύλακες.