Αναλύσεις

Ακόμα μία παρανομία σε τ/κ γη εντόπισε η Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών (Βίντεο)

Πρόκειται για τεμάχιο στην Αναρίτα της Πάφου που εντός του, διενεργούνται χωματουργικές εργασίες. Το Υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζεται να εκδώσει διάταγμα για πάγωμα των εργασιών.

Άλλη μία παρανομία σε τουρκοκυπριακή γη στην Αναρίτα της Πάφου που διαπράττεται εδώ και μία δεκαετία.

Πρόκειται για ένα τεμάχιο στην Αναρίτα της Πάφου, που παραχωρήθηκε παράνομα σε μη πρόσφυγα και εντός του διενεργούνται -παράνομα- χωματουργικές εργασίες, καθώς και χρήση σπαστήρα.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, ετοιμάζεται να εκδώσει διάταγμα παγοποίησης των εργασιών.

Η Επαρχιακή Διοίκηση έστειλε επιστολή στον παρανομούντα από τον Μάϊο του 2023, ώστε να μετακινηθεί από το τεμάχιο, χωρίς όμως καμία ανταπόκριση.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Υπ. Εσωτερικών η καθυστέρηση που υπήρξε στην εφαρμογή του νόμου, οφείλεται στο ότι οι δικηγόροι του συγκεκριμένου προσώπου επικαλούνταν διάφορα ζητήματα και ζήτησαν μια μικρή παράταση, προκειμένου να εγκαταλείψει το χώρο.

Κι αφού η μετακίνηση δεν πραγματοποιήθηκε η Υπηρεσία Διαχείρισης τουρκοκυπριακών Περιουσιών λαμβάνει ήδη μέτρα για έξωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, το πρόσωπο που παρανομεί έχει βρει τεμάχιο στη βιομηχανική Αγίας Βαρβάρας στην Πάφο και όπως ισχυρίζεται θα μεταφερθεί μέχρι τέλος του μήνα.

Παρά ταύτα, οι νομικές διαδικασίες από τις αρμόδιες αρχές συνεχίζουν κανονικά.