Αθλητισμός

«ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΥΘΥΝΩΝ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ - Σύσκεψη στις 3 η ώρα μεταξύ Υπουργού Δικαιοσύνης και Αστυνομίας με αφορμή τα παρατράγουδα στο ΑΠΟΕΛ - Σαλαμίνα

Το ΑΠΟΕΛ ρίχνει την ευθύνη στην Αστυνομία και η ΚΟΠ αναμένει τις εκθέσεις για να στείλει την υπόθεση στη δικαστική

Σάλος έχει προκληθεί στις τάξεις του κυπριακού ποδοσφαίρου μετά τα νέα έκτροπα που σημειώθηκαν χθες στο «Αμμόχωστος» και είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα Κυπέλου μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Σαλαμίνας. Η ρίψη κροτίδας που επέφερε τον τραυματισμό ποδοσφαιριστή της Σαλαμίνας ήταν η αιτία για την διακοπή του αγώνα και πλέον την τύχη των δύο ομάδων θα την καθορίσει η δικαστική της ΚΟΠ.

Χθες δεν έγινε σαφές ούτε και από την έκθεση του διαιτητή του αγώνα από ποια κερκίδα προήλθε η κροτίδα, ωστόσο σήμερα με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανακοίνωσε πως όπως προκύπτει από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του γηπέδου, πρόκειται για οπαδό του ΑΠΟΕΛ. Του οποίου μάλιστα, όπως ανέφερε η Αστυνομία κατέχει και τη φωτογραφία του.

Με αφορμή το νέο περιστατικό, ο Υπουργός Δικαιοσύνης συγκάλεσε σήμερα στις 3 η ώρα σύσκεψη με την ηγεσία της Αστυνομίας και τον Αρχηγό, όπου θα εξεταστούν τα δεδομένα και θα ληφθούν αποφάσεις.

Η ΚΟΠ θα πει ποιον παραπέμπει και γιατί στη δικαστική – Αναμένονται οι εκθέσεις του παρατηρητή και η συλλογή στοιχείων από την Αστυνομία

Όσον αφορά την τύχη του αγώνα, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στη «Σ» ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριος Πετεβίνος το ΑΠΟΕΛ δεν έχει επίσημη ενημέρωση όσον αφορά το από ποια κερκίδα έπεσε η κροτίδα. «Αναμένουμε την έκθεση του παρατηρητή του αγώνα και από εκεί και πέρα η ΚΟΠ θα πρέπει να στείλει παραπομπή που να αναφέρει για ποιο λόγο διακόπηκε το παιχνίδι και ποια ομάδα παραπέμπεται στη δικαστική».

Σε προηγούμενες του δηλώσεις είχε αναφέρει πως: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει ομάδα που δεν θέλει να κερδίζει τα παιχνίδια στον αγωνιστικό χώρο και να τα κερδίζει σε δικαστικές αίθουσες. Ψες συνέβησαν διάφορα πράγματα. Άκουσα και τον υπεύθυνο της αστυνομίας να μιλάει και μας ανησυχεί ιδιαίτερα πως τοποθετούνται. Όπως ότι μεγάλες ομάδες φιλάθλων πάνε στο γήπεδο. Που ήταν η αστυνομία να τοποθετηθεί από πριν; Όταν λέμε κάτι, θα πρέπει να είμαστε απόλυτα βέβαιοι. Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι τα σωματεία δεν είναι αστυνομία. Τα Σωματεία δεν μπορούν να ελέγχουν και να παίρνουν αποφάσεις. Αυτό είναι δουλειά της πολιτείας και αυτό είναι που πρέπει να καταλάβουμε. Το ψεσινό είναι μια επανάληψη των όσων είχαμε δει να συμβαίνουν, απλά δεν είχαμε δει να διακόπτεται αγώνας».

Από πλευράς Αστυνομίας, αναφορικά με τους ελέγχους που γίνονται στους οπαδούς, ο κ. Ανδρέου απάντησε ότι, «είναι τόσο μεγάλα τα στάδια που είναι αδύνατο να ελεγχθούν όλοι».

Σημειώνεται πως οι εξετάσεις του ποδοσφαιριστή Γιώργου Παπαγεωργίου έχουν δείξει πτώση ακοής στη δεξιά πλευρά.