Ειδήσεις

Παραλύουν τα δικαστήρια - Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δημόσιοι κατήγοροι (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ψεσινή εγκληματική ενέργεια είναι η τρίτη που καταγράφεται στην επαρχία Πάφου

Σε ολοήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους κατέρχονται οι δημόσιοι κατήγοροι όλων των Δικαστηρίων της Κύπρου μετά και τη νέα εγκληματική ενέργεια σε βάρος δημόσιας κατήγορου.

Η κίνηση αυτή αποτελεί και ένδειξη συμπαράστασης προς τη δημόσια κατήγορο της Πάφου, μετά και τον εμπρησμό του οχήματός της.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, αναμένεται να αναβληθούν όλες οι δίκες στα Επαρχιακά Δικαστήρια και κάποιες υποθέσεις στα Κακουργιοδικεία.

Η νέα εγκληματική ενέργεια προκάλεσε εκ νέου αναστάτωση, φόβο και προβληματισμό στους δημόσιους κατήγορους οι οποίοι αισθάνονται ανυπεράσπιστοι μπροστά στα εγκληματικά στοιχεία.

Η ψεσινή εγκληματική ενέργεια είναι η τρίτη που καταγράφεται στην επαρχία Πάφου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Δεκεμβρίου εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός υψηλός ισχύος στην οικία 58χρονης δημόσιας κατήγορου στο Αναβαργός, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της από θραύσματα γυαλιών που έσπασαν σε πόρτα της κουζίνας.

Η πρώτη επίθεση κατά λειτουργών της δικαιοσύνης είχε καταγραφεί το 2016 όταν εξερράγη και τότε βόμβα έξω από την οικία δημόσιας κατηγόρου στην περιοχή της Έμπας.

Επίθεση κατά της δικαιοσύνης οι ενέργειες εναντίον τους, λένε οι δημόσιοι κατήγοροι

Οι Δημόσιοι Κατήγοροι της Πάφου σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά την τρίτη εγκληματική ενέργεια σε βάρος συναδέλφων τους, εκφράζουν με τον πιο έντονο τρόπο την οργή και την αγανάκτηση τους και αναφέρονται σε «επίθεση εναντίον της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας».

Ως Λειτουργοί της Δικαιοσύνης, αναφέρουν, θα συνεχίσουν απερίσπαστα να εργάζονται με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα για το κράτος δικαίου και την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Καλούν παράλληλα τις αρχές να προχωρήσουν με ταχύτητα στη διερεύνηση και εξιχνίαση των υποθέσεων, ενώ εκφράζουν ευχαριστίες προς τους  επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, όλους τους συναδέρφους τους, την Αστυνομία, αλλά και την κοινωνία, που είναι δίπλα τους «σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, η οποία αποτελεί επίθεση εναντίον της δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας».

Τα Γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας στην Πάφο επισκέφθηκαν νωρίς το πρωί ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης και η υπεύθυνη των Δημόσιων Κατήγορων της Κύπρου για να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στους λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας.  

Η επίσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, είχε στο επίκεντρό της τη συζήτηση θεμάτων ασφάλειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ, SIGMALIVE