Κυπριακό

Αντιδρά στην έκδοσή του στην Κύπρο ο Τ/κ δικηγόρος που κατηγορείται για σφετερισμό ε/κ περιουσιών (Βίντεο)

Οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν ενώπιον του ιταλικού δικαστηρίου ότι κινδυνεύει η ζωή του, εάν εκδοθεί στην Κύπρο, με το Υπουργείο Δικαιοσύνης να ετοιμάζει απάντηση. Σε μίαν άλλη εξέλιξη, Τουρκοκύπριος δικηγόρος, που είναι, μάλιστα μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου ζητεί και τα ρέστα, κατηγορώντας τη Δημοκρατία πως θέλει να δημιουργήσει οικονομικά προβλήματα στο ψευδοκράτος.

Απαντήσεις από την Κυπριακή Δημοκρατία ζητεί η Ιταλική δικαιοσύνη για τα ζητήματα που ήγειρε η υπεράσπιση του Τουρκοκύπριου σφετεριστή αρνούμενη την έκδοσή του στην Κύπρο, επικαλούμενη νομικά ζητήματα.

Η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 6 Φεβρουαρίου.

Ο Τουρκοκυπριακός Τύπος αναφέρει μάλιστα ότι οι δικηγόροι του ήγειραν ζήτημα ασφάλειας του πελάτη τους εάν εκδοθεί στην Κύπρο.

Στο μεταξύ στα κατεχόμενα επικρατεί αναταραχή για την έκβαση της υπόθεσης στην Ιταλία.

Τουρκοκύπριος Δικηγόρος μέλος του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου θεωρεί ότι τα μέτρα κατά τον σφετεριστών έχουν ως στόχο να πλήξουν την οικονομία του ψευδοκράτους και να τους ασκήσουν πίεση.   

Αναφορά στην υπόθεση Κιουρσάτ έκανε και ο λεγόμενος Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου στα κατεχόμενα, ο οποίος αφού παραδέχτηκε ότι η πλειοψηφία όσων κατοικούν στα κατεχόμενα σχετίζεται με ελληνοκυπριακές περιουσίες, πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι η διαδικασία ενώπιων των Ιταλικών Δικαστηρίων είναι παράνομη και δεν αποτελεί νομικό ζήτημα αλλά πολιτικό.  

Ακολουθεί ρεπορτάζ του Σίγμα: