Κυπριακό

Έλεγχος στο γραφείο Μαππουρίδη από ΠΔΣ – Περιμένει έκδοση Τ/κ ύποπτου η ΚΔ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το δικηγορικό γραφείο του Ρίκκου Μαππουρίδη και οτιδήποτε συνδέει αυτόν και τον Τουρκοκύπριο δικηγόρο Berk Gokhan, με την εταιρεία, Innoinspira ελέγχει ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, το τμήμα εποπτείας και συμμόρφωσης του Παγκύπριου Δικηγορικού πραγματοποίησε σήμερα επιτόπιο έλεγχο στο γραφείο του Ρίκκου Μαππουρίδη στην Λευκωσία.

Αυτό που ελέγχεται είναι η εμπλοκή του δικηγόρου στην εταιρία Innoinspira, με γραφεία στις ελεύθερες και κατεχόμενες περιοχές, η οποία φέρεται να παρείχε παράνομα νομικές συμβουλές.

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Μιχάλης Βορκάς ανέφερε ότι, «μία εταιρεία χωρίς να έχει άδεια παροχής νομικών υπηρεσιών διαφημίζει αυτό το πράγμα και μάλιστα παροχή υπηρεσιών όχι μόνο στις ελεύθερες αλλά και στις κατεχόμενες περιοχές. Το έρευνα ο παγκύπριος δικηγορικό σύλλογος είμαστε σε πολύ προχωρημένο στάδιο».

Η Κυπριακή Δημοκρατία αναμένει και την εκδίκαση της υπόθεσης του Τουρκοκύπριου Ακάν Κιουρσάτ στην Ιταλία ενώπιον του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα την περίοδο 2004-2005.

Η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 6 Φεβρουαρίου όταν και θα αποφασιστεί η έκδοσή του. Ερωτηματικό παραμένει το πως είναι δυνατόν o Ακαν Κιουρσάτ να μπαινόβγαινε από τα οδοφράγματα ενώ εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με το Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, συλλέγουν όλες τις πληροφορίες από την πρώτη στιγμή σχετικά με τον τουρκοκύπριο δικηγόρο ως προς το τι έγγραφα είχε στην κατοχή του ή τον τρόπο με τον οποίο τα έχει αποκτήσει, πότε τα έχει αποκτήσει αυτά, γιατί ακριβώς υπάρχει και ένα ζήτημα ως προς την σύλληψη του από τις ιταλικές αρχές δηλαδή μόλις εντοπίστηκε, που αυτό δεν ήταν με την είσοδο στη χώρα.

Το γεγονός ότι έχουν περάσει χρόνια από την έκδοση του δικαστικού εντάλματος σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου δημιουργεί πρόσθετα ζητήματα ως προς το κατά πόσο θα είναι εφικτό να βρεθεί η μαρτυρία που θα αποδεικνύει τον σφετερισμό.

Δείτε το ρεπορτάζ: