Τράπεζες

Ο Moody's αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές 17 τραπεζών της Τουρκίας

Σε θετικές, από σταθερές, αναβάθμισε ο Moody's τις προοπτικές 17 τουρκικών τραπεζών, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις υφιστάμενες αξιολογήσεις της πιστοληπτικής τους ικανότητας.

Η αναβάθμιση των προοπτικών των τραπεζών της Τουρκίας, σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, ακολουθεί την απόφασή του αναβαθμίσει τις προοπτικές της Τουρκίας σε θετικές, από σταθερές, και να επιβεβαιώσει την αξιολόγηση του κράτους στο Β3.

Ο οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις κινδύνου αντισυμβαλλομένου σε ξένο νόμισμα (CRR) των τραπεζών Akbank T.A.S. (Akbank), Alternatifbank A.S. (Alternatifbank), Denizbank A.S. (Denizbank), Export Credit Bank of Turkiye A. S. (Turk Exim), HSBC Bank A.S. (Τουρκίας), Turk Ekonomi Bankasi A.S. (TEB), Turkiye Garanti Bankasi A.S. (Garanti BBVA), Yapi ve Kredi Bankasi A.S. (YapiKredi) και QNB Finansbank A.S. (QNB Finansbank).

Παράλληλα, ο Moody's αναβάθμισε τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις καταθέσεων, σε ξένο νόμισμα, των τραπεζών Alternatifbank, Denizbank, HSBC-TR, QNB Finansbank και TEB.

Επίσης, ο Moody's αναφέρει ότι η επιβεβαίωση των αξιολογήσεων αντανακλά το ιστορικό ανθεκτικών επιδόσεων των τουρκικών τραπεζών, παρά τις ανορθόδοξες κυβερνητικές πολιτικές και τη θεσμική αποδυνάμωση επί σειρά ετών, καθώς και την προσδοκία του ότι η άρση των ανορθόδοξων κυβερνητικών πολιτικών του παρελθόντος θα χρειαστεί χρόνο για να βελτιώσει, σε βιώσιμο επίπεδο, το λειτουργικό περιβάλλον των τραπεζών.

ΚΥΠΕ