Πολιτισμός

Άνοιξε η υποβολή ταινιών για το AEI Film Festival 2024

Επιστρέφει αναβαθμισμένο, από τις 8 μέχρι τις 16 Ιουνίου 2024, στη Λευκωσία

Το 7ο ΑΕΙ Film Festival θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2024, στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, που βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Λευκωσίας και η διαδικασία υποβολής ταινιών έχει ήδη ξεκινήσει!

Το επίσημο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Κινηματογράφου Κύπρου (ΑΕΙ Film Festival) θεωρείται διεθνώς ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ αρχαιολογικού και εθνογραφικού ντοκιμαντέρ μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το AEI Film Festival στηρίζεται από το πρόγραμμα “Πολιτισμός” του Τμήματος Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού, του Υφυπουργείου Πολιτισμού. Η φετινή διοργάνωση θα είναι η έβδομη στη σειρά και οι διοργανωτές εισαγάγουν πολλές καινοτομίες, μεταξύ των οποίων η επέκταση της χρονικής διάρκειάς του σε εννέα συνεχόμενες ημέρες (8-16 Ιουνίου 2024) και με τέσσερα διαγωνιστικά τμήματα!

Οι δημιουργοί ντοκιμαντέρ με αρχαιολογικό, εθνογραφικό και ιστορικό περιεχόμενο μπορούν να υποβάλουν τις ταινίες τους προς έγκριση στην πλατφόρμα Film Freeway στη διεύθυνση https://bit.ly/AEIFilmFestival-FilmFreeway μέχρι και την 21η Απριλίου.

Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του AEI Film Festival, Σταύρο Παπαγεωργίου, το Φεστιβάλ πιστοποιήθηκε για άλλη μια φορά με το EFFE Label 2024-2025, που αποτελεί τη σφραγίδα ποιότητας για αξιόλογα φεστιβάλ τέχνης στον ευρωπαϊκό χώρο. “Αυτό επιβεβαιώνει”, σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, “τη δέσμευση του Φεστιβάλ ΑΕΙ στον τομέα των τεχνών και το διεθνές του προφίλ. Το AEI Film Festival 2024 θα είναι πολύ πιο βελτιωμένο από τις προηγούμενες του εκδόσεις. Θα περιλαμβάνει τέσσερα διαγωνιστικά τμήματα στα οποία διαγωνίζονται ξένα και κυπριακά ντοκιμαντέρ. Θα περιλαμβάνει περισσότερες ταινίες και το νεανικό του τμήμα θα ενισχυθεί με μαθητικά, μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ από την Κύπρο και το εξωτερικό, πέραν από αυτές του προγράμματος ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Επίσης, θα πλαισιώνεται με σημαντικές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Από φέτος υιοθετούμε τον θεσμό της Τιμώμενης Χώρας και του Τιμώμενου Φεστιβάλ, όπου θα τιμήσουμε το Φεστιβάλ Χανίων. Τιμώμενη χώρα θα είναι η Ολλανδία, με παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών από την Ολλανδία καθώς και με ταινίες που διαγωνίζονται".