Αναλύσεις

Αφαίρεσαν άδεια παραμονής από Ιρανό που σφετεριζόταν ε/κ περιουσίες (Βίντεο)

Στην περίπτωση που ο Ιρανός είναι εκτός Κύπρου και επιχειρήσει να εισέλθει στην Κυπριακή Δημοκρατία τότε θα του απαγορευτεί η είσοδος.

Άδεια παραμονής στην Κυπριακή Δημοκρατία για 7 χρόνια διατηρούσε Ιρανός επενδυτής, ο οποίος σφετεριζόταν περιουσίες Ελληνοκυπρίων προσφύγων στα κατεχόμενα.

Η περίπτωση του Ιρανού, την οποία φέρνει στο φως η εφημερίδα "Πολίτης", δεν αποκλείεται μάλιστα να συνδέεται με τον Τουρκοκύπριο δικηγόρο, ο οποίος συνελήφθηκε από τις Ιταλικές Αρχές και αναμένεται να εκδοθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Ιρανός, σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης σφετεριζόταν ελληνοκυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενά μας εδάφη.

Ο συγκεκριμένος έλαβε άδεια παραμονής από την Κυπριακή Δημοκρατίας το 2016, προκειμένου να επενδύσει στις ελεύθερες περιοχές, όπως και έπραξε.

Ταυτόχρονα, όμως, ο ίδιος με την βοήθεια της πρώην συζύγου του που δραστηριοποιείται στο ψευδοκράτος ως κτηματομεσίτρια πωλούσε παράνομα ελληνοκυπριακές περιουσίες.

Μετά από διερεύνηση των αρχών και με την εμπλοκή της ΚΥΠ, επιβεβαιώθηκε η καταγγελία και η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε στην ανάκληση της άδειας μόνιμης παραμονής του Ιρανού.