Κόμματα

Γιωργάλλας: Δεν πήρα τις απαντήσεις που ήθελα – Ο ΠτΔ δέχθηκε πιέσεις (Βίντεο)

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο τέως υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας, ο οποίος μίλησε για την απομάκρυνσή του από το υπουργείο.

Αρχικά ανέφερε ότι δεν έχει πειστικές απαντήσεις ακόμη για την απομάκρυνσή του. «Σίγουρα ήταν μια ξαφνική εξέλιξη η οποία ήρθε και ξάφνιασε και εμένα. Δεν γνώριζα, δεν είχα ενδείξεις, όμως σε κάθε περίπτωση ο ΠτΔ είναι αυτός που αποφασίζει για τους συνεργάτες του, ως εκ τούτου για εμένα έχει κλείσει αυτό το κεφάλαιο και προχωράμε μπροστά», είπε.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι στη συνάντηση που είχε μετέπειτα με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη, δεν πήρε τις απαντήσεις που ήθελε.  «Δεν θα πω ότι πικράθηκα, είμαι στην πολιτική χρόνια και ξέρω να μετρώ την κάθε εξέλιξη. Με τιμά και θέλω να ευχαριστήσω όσους όλους με στήριξαν.  Αυτό που πραγματικά ένιωσα ήταν πως είναι κρίμα να σταματήσει μια αρκετά έντονη προσπάθεια που είχαμε καταβάλει όλοι μαζί.  Ήταν μια έντονη προσπάθεια η οποία σταμάτησε άδοξα και θα ήθελα να είχα την ευκαιρία να συνεχίσω για ένα χρονικό διάστημα για να ολοκληρώσουμε πολλά από αυτά που είχαμε δρομολογήσει».

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος ήταν ευχαριστημένος από την παρουσία του στο υπουργείο, απάντησε ότι «ήταν ευχαριστημένος μου το είπε την Τρίτη όταν ήταν η τελευταία μας συνάντηση μετά τον ανασχηματισμό. Μου εξομολογήθηκε ότι είχε δεχθεί πιέσεις γενικά με τον τρόπο που λήφθηκε ο ανασχηματισμός, επομένως μπορώ να έχω ένα συμπέρασμα ότι ο ΠτΔ ήταν ευχαριστημένος από την δουλειά μου. Από εκεί και πέρα, όμως ήταν και υποχρεωμένος να τηρήσει και να διατηρήσει την συνοχή και την κυβερνητική συνεργασία. Ίσως μέσα σε αυτό το πλέγμα των ανακατατάξεων να μην μπορούσε να αποφύγει τον δικό μου ανασχηματισμό».

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε αν θεωρεί πως υπήρξε πίεση από την Ελλάδα προς τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για την απομάκρυνσή του λόγω της εμμονής του στην εφαρμογή του ενιαίου αμυντικού δόγματος, είπε ότι «δεν είχα και δεν έχω καμία εμμονή με τίποτε, το ενιαίο αμυντικό δόγμα είναι θέση του Προέδρου άρα αν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα θα έπρεπε να στραφούν προς τον ίδιο τον πρόεδρο. Νομίζω δεν ισχύει κάτι τέτοιο, είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τρεις Υπουργούς Άμυνας στην Ελλάδα και είχα βαθιά κατανόηση».

Κλείνοντας είπε ότι στην πολιτική τίποτα δεν είναι σίγουρο. «Νιώθω γεμάτος, έχοντας πάντα την ευτυχία να κοιτάζω πίσω που και να βλέπω ότι προχωρώ μέσα στα πλαίσια της πολιτικής ηθικής αλλά και των δικών μου αρχών και αξιών χωρίς εκπτώσεις και αυτό είναι για μένα ο γνώμονας της πολιτικής μου πορείας.