Έγκλημα

Θέλουν να "ξηλώσουν" τον υπόκοσμο μέσα από τις οικονομικές δραστηριότητες - Ο χάρτης του Υπ. Δικαιοσύνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακτινογραφία στις οικονομικές δραστηριότητες του υποκόσμου επιχειρούν Πολιτεία και αστυνομία οι οποίες προσανατολίζονται στον εντοπισμό εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ακτινογραφία στις οικονομικές δραστηριότητες του υποκόσμου επιχειρούν Πολιτεία και αστυνομία οι οποίες προσανατολίζονται στον εντοπισμό εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

   Η αστυνομία επιχειρεί να βρει την άκρη του νήματος στον αθέμιτο πλουτισμό, σε τραπεζικές καταθέσεις και στα φουσκωμένα πορτοφόλια ανθρώπων που συνδέονται με την νύχτα.

  Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα έχουν άμεση ισχύ δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές.             Αδιανόητες χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου τις επιθέσεις κατά λειτουργών της Δικαιοσύνης, θέτοντας τον σύλλογο και τα μέλη του στη διάθεση των αρχών.

 

--

 

     Ψάχνουν το φάρμακο για την έξαρση της εγκληματικότητας οι αρμόδιες αρχές του κράτους με στόχο να επανέλθει η τάξη και να καταπολεμηθεί το οργανωμένο έγκλημα.

  Στον απόηχο γκανγκστερικών δολοφονιών, απόπειρας δολοφονίας με άρωμα υποκόσμου και αρκετών άλλων περιστατικών που ομολογούν την έξαρση του οργανωμένου εγκλήματος, η αστυνομία ανακοίνωσε δέσμη μέτρων.

  Τα μέτρα φαίνεται μεταξύ άλλων να έχουν στόχο τον έλεγχο της οικονομικής δραστηριότητας του υποκόσμου, μέσα από την οποία επί της ουσίας τρέφεται η εγκληματική του δράση.     

======== 

 

ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ     

1. Ενίσχυση του αριθμού των μελών της Αστυνομίας που εργάζονται στην πρώτη γραμμή.

  2. Ενίσχυση της αστυνόμευσης με την ανάπτυξη πεζών και μηχανοκίνητων περιπόλων στις πόλεις και προάστια συμπεριλαμβανομένων και στατικών ελέγχων.

  3. Ενίσχυση της Υποδιεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφορίων της Αστυνομίας.

  4. Ενίσχυση της Υποδιεύθυνσης Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος.

  5. Εντατικοποίηση των οικονομικών ερευνών για εντοπισμό και κατάσχεση εσόδων που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες. 

========

 

    Τα μέτρα έχουν άμεση ισχύ δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι στόχος είναι η ενίσχυση στο κομμάτι των πληροφοριών και της καταστολής.   

 

========= 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ 

Δύο είναι οι μέθοδοι που ισχύουν ανά το παγκόσμιο, που είναι η πρόληψη και η καταστολή. 

Όπως θα δείτε στο κομμάτι της πρόληψης, υπάρχει η ενδυνάμωση και η ενίσχυση στο κομμάτι των πληροφοριών, στο κομμάτι της καταστολής, υπάρχει η ενίσχυση των περιπολιών σε μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα.

 Αυτά θα γίνουν εμφανή, θα τα δείτε άμεσα και προχωρούμε.

  Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές και ούτε η Κύπρος να εφεύρει το μαγικό ραβδί άμεσης καταστολής της βίας και του εγκλήματος.

 Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν. 

===========

 

    Τη στήριξη του προς τις Αρχές για το θέμα της έξαρσης της εγκληματικότητας, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, χαρακτηρίζοντας τα όσα συμβαίνουν ως αδιανόητα και καταδικαστέα.   

 

========= 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΟΡΚΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Οφείλει η πολιτεία να λάβει τα μέτρα που χρειάζεται. Ο ΠΔΣ στηρίζει τη νομιμότητα και στηρίζει τα αρμόδια όργανα που έχουν καθήκον για την ασφάλεια του τόπου και των πολιτών.

 Συνεπώς χαιρετίζουμε τα οποιαδήποτε μέτρα που θα εφαρμοστούν με σκοπό την πάταξη της εγκληματικότητας.  Είμαστε δίπλα στις Αρχές για οποιαδήποτε στήριξη στις Αρχές από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και τις Επιτροπές του. 

=========

 

    Ερωτηθείς ο Μιχάλης Βορκάς εάν υπάρχουν μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου που συνδέονται με τον υπόκοσμο ή έχουν δεχτεί απειλές δήλωσε ότι δεν έχει υποπέσει οτιδήποτε στην αντίληψή του.