Παραπολιτικά

Νενίκηκάς με, κορωνοϊέ!

Περάσαμε αλώβητοι (μιλώ για την αφεντιά μου) τις δύσκολες εποχές της πανδημίας του κορωνοϊού, από το 2020 και εξής. Μέναμε σπίτι κι όταν βγαίναμε φοράγαμε τις μάσκες μας, κρατούσαμε τις αποστάσεις, πλέναμε τα χέρια μας με αντισηπτικό, βάζαμε όλα τα εμβόλια που μας συμβουλεύανε οι ειδικοί, πηγαίναμε στους γάμους και χαιρετούσαμε από μακριά το ζευγάρι και γενικά συμπεριφερόμασταν σαν υπεύθυνοι και σοβαροί πολίτες. Και ήμασταν σίγουροι ότι θα αντιμετωπίζαμε επιτυχώς και τη νέα επέλαση του ιού. Αμ, δε!

Το περασμένο Σαββατοκύριακο χτύπησε η πόρτα. Άνοιξα. Μπροστά μου ήταν ένας σκοτεινός τύπος, με καμπαρντίνα, που έκρυβε το πρόσωπό του με καπέλο και σάλι.

-Ο κύριος Κυπροφρενής; Με ρώτησε, κάνοντας μαζί μου χειραψία.

-Ο ίδιος.

-Εσείς που κάνετε και χιουμοράκι με τον κορωνοϊό;

-Ναι, αλλά δεν κατάλαβα γιατί μου υποβάλλετε αυτές τις ερωτήσεις.

-Γιατί είμαι άμεσα ενδιαφερόμενος, εξυπνάκια. Είμαι ο ίδιος ο κορωνοϊός ή... κορωνοϊούλης, αν θέλεις να με αποκαλέσεις ειρωνικά όπως κάποιος άλλος που με περιφρονούσε.

Πάγωσα! Και προτού προλάβω να αντιδράσω, ο τύπος γύρισε και έφυγε με ένα σαρδόνιο χαμόγελο. Όμως, του είχα ήδη ανοίξει την πόρτα μου και είχαμε κάνει και χειραψία.

Ακολούθησε ένας ψιλοπανικός. Ειδικότερα όταν άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα έντονα συμπτώματα. Βήχας, έντονος πονόλαιμος, πυρετός. Βούτηξα με αγωνία στο διαδίκτυο, προσπαθώντας να βρω κάθε πληροφορία που θα με βοηθούσε να ιεραρχήσω τις ενέργειές μου. Φυσικά, το πρώτο πράμα που κάνεις όταν προσβληθείς από κορωνοϊό, είναι να ενημερώσεις τον προσωπικό σου γιατρό, για να σε συμβουλεύσει πώς να συμπεριφερθείς. Μετά αποφασίζεις ότι πρέπει να επιδείξεις περισσότερη ψυχραιμία και να ηρεμήσεις. Όσο, βέβαια, είναι δυνατόν να ηρεμήσεις βήχοντας συνεχώς. Βάζεις σε μια κούπα μπροστά σου όλα τα χάπια που σου έχουνε πει να πιεις και αρχίζεις να χαπακώνεσαι, επειδή δεν έχεις άλλην επιλογή. Και την ίδια ώρα προσπαθείς να θυμηθείς πού πήγες τις τελευταίες ημέρες, ποιους είδες, με ποιους μίλησες έστω και για λίγο. Και να κάνεις υποθέσεις για το ποιος μπορεί να σε κόλλησε, χωρίς να είσαι ποτέ βέβαιος. Γιατί ο ύπουλος ιός καραδοκεί παντού. Γι’ αυτό, να χαρείτε, προσέχετε όσο μπορείτε. Βέβαια κι εγώ νόμιζα ότι πρόσεχα, αλλά μου την έστησε ο μπαγάσας. Άντε, περαστικά μας!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ