Παραπολιτικά

Όλα τα είχε ο κόσμος, ο Τραμπ τού έλειπε

Όσο περισσότερο βλέπεις εκείνο το πυρόξανθο αστείο μαλλί να βγαίνει μπροστά στους οπαδούς του και να κάνει κάθε είδους καραγκιοζιλίκια, τόσο περισσότερο σε τρομάζει το εφιαλτικό ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, στις εκλογές του ερχομένου Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ είναι σαν τον κάττον τον εφτάψυχον. Καταφέρνει να επιβιώνει, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει 91 κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε πολυάριθμες ποινικές υποθέσεις που σχετίζονται με την προσπάθειά του να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές του 2020, τον κακό χειρισμό απόρρητων εγγράφων και τη δωροδοκία με στόχο να εξασφαλίσει τη σιωπή μιας πορνοστάρ. Και αυτήν τη στιγμή είναι το ξεκάθαρο φαβορί για να εξασφαλίσει το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Οι δικαστικές διώξεις τον ενδυναμώνουν και οι φανατισμένοι οπαδοί του τον αποθεώνουν. Κι αυτός αππώννεται περισσότερο και προβαίνει σε πιο έντονες εμπρηστικές δηλώσεις, εκτοξεύει περισσότερες ύβρεις, με βαριές κουβέντες για τον Πρόεδρο Μπάιντεν. Μια πρόγευση, θα έλεγε κάποιος, της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο λαϊκιστής μεγιστάνας σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές και θα κυριαρχείται από άκρατο εκδικητικό πνεύμα.

Εκείνος που θα πηδάει από τη χαρά του εάν επανέλθει ο Τραμπάκουλας στον Λευκό Οίκο, είναι το φιλαράκι του, ο Πούτιν, ο οποίος είχε βάλει το χεράκι του στην πρώτη εκλογή του Τραμπ. Οπότε... μπάι, μπάι Ουκρανία!

Ο άλλος που θα κερνάει μπακλαβάδες εάν επανέλθει ο Τραμπ, είναι ο Ερντογάν, ο οποίος τον περιμένει πώς και πώς, ελπίζοντας ότι θα του προσφέρει στο πιάτο τα F-16.

Στο άλλο στρατόπεδο, ο πεισματάρης Μπάιντεν, στα 82 του, επαναδιεκδικεί την προεδρία, αντί να κάτσει σπίτι του να πίνει τα χαμομηλάκια του.

Διερωτάται κάποιος. Κοτζάμ Αμερική, δεν μπορεί να βγάλει έναν νέο Κένεντι, ή έστω κάποιον νέον άνθρωπο, που να έχει το κύρος και τις ικανότητες να ηγηθεί της υπερδύναμης και στηρίζουνε τις ελπίδες τους σε έναν γέρο, που του φεύγουνε και αέρια δημοσίως και έναν τύπο που δεν διαφέρει καθόλου από τον ομοϊδεάτη του, τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Αργεντινής, που αυτοαποκαλείται... «ο τρελός με το αλυσοπρίονο»;

ΜΠΟΞΕΡ