Παραπολιτικά

Του έστειλαν όλοι τα... «χαιρετίσματά» τους!

Ήταν μια σειρά από σατανικές και απίστευτες συμπτώσεις, που έδωσαν στον νέο Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μάριο Χαρτσιώτη, την ευκαιρία να παρακολουθήσει, σαν σε... πανόραμα, μέσα σε δύο μόνον εικοσιτετράωρα, όλο το φάσμα της παρανομίας και του εγκλήματος στην Cyprus Σικάγο.

Το «θέαμα» ξεκίνησε με την απόπειρα δολοφονίας 49χρονου στην Αγλαντζιά, που είχε στο αυτοκίνητό του και τα δύο ανήλικα παιδιά του. Το άτομο αυτό φέρεται να είχε δεσμούς με τον προσφάτως δολοφονηθέντα Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Λίγο μετά την απόπειρα αυτή ρίφθηκαν πυροβολισμοί εναντίον οχήματος, μέσα στο οποίο βρισκόταν φρουρός ασφαλείας, έξω από κατοικία στο Γέρι. Η κατοικία ανήκει σε επιχειρηματία, ο οποίος είχε γίνει στόχος εγκληματικής ενέργειας και μερικές ημέρες προηγουμένως.

Από τη Λάρνακα ήρθε ένα άλλο εξωφρενικό περιστατικό, με μια 35χρονη καταζητούμενη, η οποία, παρά το γεγονός ότι αστυνομικοί πυροβόλησαν τα ελαστικά του αυτοκινήτου της, κατάφερε να αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα και να διαφύγει, σε στυλ κασκαντέρ σε ταινία.

Όμως οι σοβαρές παρανομίες που εκτυλίσσονταν ενώπιον του νέου Υπουργού δεν είχαν τελειωμό. Στην Πάφο, έκαψαν το αυτοκίνητο μιας λειτουργού της Νομικής Υπηρεσίας, σε μια νέα θρασύτατη επίθεση κατά των θεσμών της Δικαιοσύνης.

Και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την ηχηρή υπενθύμιση της παρουσίας των χούλιγκαν στα γήπεδα, όταν ένας ανεγκέφαλος έριξε κροτίδα στον αγώνα Νέας Σαλαμίνας-ΑΠΟΕΛ, κάτι που οδήγησε στη διακοπή του.

Όπως βλέπετε, δεν έλειψε κανένας από τη γενικότερη εικόνα της παρανομίας. Λες και συμφώνησαν όλοι να στείλουν στον κ. Χαρτσιώτη... τα «χαιρετίσματά» τους με την ευκαιρία του διορισμού του! Έτσι, ο νέος Υπουργός ήρθε σε άμεση επαφή με τη σκληρή και αδυσώπητη πραγματικότητα των διαστάσεων που έχει πάρει το έγκλημα στην Κύπρο και που ο ίδιος καλείται να αντιμετωπίσει αποφασιστικά και αποτελεσματικά, μετατρεπόμενος σε Ηρακλή. Όχι... Πουαρό (παρ’ όλο που πρέπει η αποστολή του να έχει και τη διάσταση του αστυνομικού ντετέκτιβ), αλλά σε Ηρακλή μυθολογικό ήρωα, για να κόψει τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας της παρανομίας.

Ο κ. Χαρτσιώτης υποσχέθηκε να κάνει «ό,τι περνά από το χέρι του» για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Μακάρι να βάλει και ο Θεός το... δικό Του χέρι ενισχυτικά, μια και ο κ. Υπουργός φαίνεται να τα έχει καλά με τον Ύψιστο. Αμήν!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ