Αναλύσεις

Θύμωσε ο Μυλωνάς και αξίωσε τερματισμό της συγκάλυψης των εμπόρων ναρκωτικών (Βίντεο)

Σύγκρουση συμφέροντος καταγγέλλει η συντεχνία Ισότητα εναντίον μέλους της Ανεξάρτητης Αρχής Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας. Ο Νίκος Λοϊζίδης, κατήγγειλε στην επιτροπή θεσμών, ότι το μέλος της Αρχής διερευνούσε αστυνομικούς, την ώρα που εναντίον του γιου και του αδελφότεκνού του, υπήρχαν περισσότερες από 200 καταχωρίσεις για υποθέσεις τζόγου και ναρκωτικών.

Μέλος της Ανεξάρτητης Αρχής  Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας καταγγέλθηκε από την Συντεχνία Ισότητα για σύγκρουση συμφέροντος στην επιτροπή Θεσμών.

Κλήθηκε ως ποινικός ανακριτής και μέλος της ΑΑΔΙΠΑ, να διερευνήσει αστυνομικούς, οι οποίοι ασχοληθήκαν με υποθέσεις ναρκωτικών, την ώρα που ο υιός και ο αδελφότεκνός του είχαν εμπλοκή με εμπόρους ναρκωτικών.

Μάλιστα εάν η Αστυνομία κάνει έρευνα σύμφωνα με τον κ. Λοϊζίδη θα δει ότι για τους συγγενείς του μέλους, υπάρχουν πάνω από 200 καταχωρήσεις για υποθέσεις ναρκωτικών και τζόγου.

Το συγκεκριμένο μέλος, σύμφωνα με τον Νίκο Λοϊζίδη σε μία υπόθεση κατά ΜΜΑΔιτών, είχε πάρει επτά συμπληρωματικές καταθέσεις από έμπορο ναρκωτικών.

Άλλαξαν, όπως είπε, το σενάριο επτά φορές και ΜΜΑΔίτες ταλαιπωρούνται.

Υπάρχουν εισηγήσεις που το ίδιο άτομο διατάζει αστυνομικό να ανοίξει υπόθεση από το τηλέφωνο.

Στα όσα κατήγγειλε ο Νικος Λοϊζίδης, ο πρόεδρος της ΑΑΔΙΠΑ, Ανδρέας Πασχαλίδης, απάντησε ότι το μέλος παραιτήθηκε τον Ιούνιο, κατηγορώντας τον κ. Λοιζίδη ότι δεν κατέθεσε τα στοιχεία όταν κλήθηκε.

Τότε ο κ. Λοιζίδης απάντησε πως η Αρχή αυταπάγγελτα έπρεπε να διερευνήσει τις καταγγελίες και δε θα έπρεπε να περιμένουν έναν αστυνομικό.

Τα όσα ακούστηκαν στην επιτροπή προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Παύλου Μυλωνά, ο οποίος διερωτήθηκε ποιοι προστατεύουν τους εμπόρους ναρκωτικών και ζήτησε η επιτροπή να συνεχίσει κεκλεισμένων.

Ο Νίκος Λοϊζίδης πάντως, έθεσε και ζήτημα έλλειψης εμπιστοσύνης προς την Αρχή, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταθέσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του για διερεύνηση πιθανόν ποινικών αδικημάτων.