Ειδήσεις

Ανίκανοι να αστυνομεύσουν, πάμε για αγώνες μεταξύ... συγγενών και φίλων - Τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πιο κοντά από ποτέ στο κλείσιμο των γηπέδων και τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών βρίσκονται Πολιτεία και ΚΟΠ.

Tα χθεσινά επεισόδια απασχόλησαν έντονα σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, αφού παρά τις πολλές πληροφορίες που υπήρχαν για επεισόδια στον  χθεσινό αγώνα, ούτε η Αστυνομία ανταποκρίθηκε, ούτε τα εμπλεκόμενα σωματεία προέβησαν σε προληπτικές ενέργειες προς τους οπαδούς τους.

Ες αύριον τα σπουδαία για τη λήψη μέτρων, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ να συνεδριάζει εκτάκτως το μεσημέρι και την κυβέρνηση ακολούθως να λαμβάνει αποφάσεις.  

«Ότι δεν λύνεται κόβεται». Αυτή είναι η προσέγγιση της κυβέρνησης σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, με το ενδεχόμενο διεξαγωγής αγώνων κεκλεισμένων των θυρών να είναι πιο κοντά από ποτέ.

Το Προεδρικό, από τη μια είναι υποχρεωμένο να σεβαστεί το αυτοδιοίκητο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και δεν θέλει να προκαταλάβει τις αποφάσεις της, από την άλλη όμως, έχει τα κατάλληλα νομικά εργαλεία να υψώσει «δαμόκλειο σπάθη» πάνω από τα σωματεία, με την απειλή μη αστυνόμευσης αγώνων, αν δεν λάβουν αποτελεσματικά μέτρα οι ίδιοι οι φορείς του ποδοσφαίρου, ώστε να χαλιναγωγούν τους χούλιγκαν που καταστρέφουν το ποδόσφαιρο και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Είναι ξεκάθαρο ότι, αυτή τη στιγμή η μπάλα βρίσκεται στα πόδια της ΚΟΠ, όπως επίσης ξεκάθαρο είναι ότι, η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τα πράγματα να συνεχίσουν ως έχουν και να κινδυνεύσουν ζωές.

Όλα δείχνουν ότι η απόφαση για διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών προσωρινά, μέχρι οι εμπλεκόμενοι φορείς να καταλήξουν σε εφαρμόσιμο και αποδοτικό πλάνο δράσης, είναι το επικρατέστερο σενάριο.