Αναλύσεις

€9,5 εκ. στο Ογκολογικό από το Ταμείο Συντάξεως πρώην Chartered Bank

Το Ταμείο Συντάξεως των Υπαλλήλων της πρώην Chartered Bank προσέφερε, μέσω του Ιατρικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, το ποσό των €9.5 εκατ., ποσό που χρησιμοποιήθηκε για την αντικατάσταση των τριών Γραμμικών Επιταχυντών του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, με νέους, υπερσύγχρονους επιταχυντές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Νικολάου, πραγματοποίηση εθιμοτυπική επίσκεψη σε αυτό και  ευχήθηκε στο προσωπικό για τη νέα χρονιά και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους στους ασθενείς με καρκίνο.

Καλωσορίζοντας τον κ. Νικολάου ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης, ευχαρίστησε εκ νέου την Τράπεζα Κύπρου καθώς και το κράτος για τη σταθερή στήριξή τους στο Ογκολογικό Κέντρο κατά τα 25 χρόνια λειτουργίας του.

Από την πλευρά του ο κ. Νικολάου, εξέφρασε ευγνωμοσύνη για το έργο που επιτελεί το Ογκολογικό Κέντρο, τονίζοντας ότι η Τράπεζα Κύπρου θα συνεχίσει να ενισχύει την προσπάθεια μετεξέλιξής του σε ένα ολοκληρωμένο κέντρο αντιμετώπισης του καρκίνου, με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που θα προσφέρει νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους για τον καρκίνο.

Σημείωσε ότι από τον καιρό της ίδρυσης του Κέντρου μέχρι σήμερα, η Τράπεζα Κύπρου έχει συνεισφέρει περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ και το 2023 δόθηκε διπλάσια συνεισφορά από ότι το 2022. «Έχουμε δεσμευτεί», πρόσθεσε, «να συνεισφέρουμε αυξημένα κονδύλια και για τα επόμενα χρόνια ώστε να μπορέσει το Κέντρο να υλοποιήσει τα σχέδιά του για επέκταση της υποδομής του».

Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Νικολάου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση του προσωπικού του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου για την κοπή της βασιλόπιττας.

ΚΥΠΕ