Ειδήσεις

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΟΠΑΔΩΝ - Μπάχαλο στη σύσκεψη της ΚΟΠ - Βέτο Σωματείων και ΠΑΣΠ στην πρόταση για κεκλεισμένων των θυρών αγώνες

Ολοκληρώθηκε η συνεδρία της εκτελεστικής επιτροπής της ΚΟΠ - Αναμένονται ανακοινώσεις για τα μέτρα που αποφασίστηκαν

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 14:30 η συνεδρία της εκτελεστικής επιτροπής της ΚΟΠ, στην παρουσία των προέδρων των ομάδων Α’ Κατηγορίας και του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Μάριου Χαρτσιώτη

Ο Μάριος Χαρτσιώτης αποχώρησε από τα γραφεία της Ομοσπονδίας χωρίς να προβεί σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους σχετικά με τις αποφάσεις που πάρθηκαν για πάταξη της βίας.

Η ΚΟΠ ενημέρωσε πως θα τοποθετηθεί μέσω γραπτής δήλωσης.

Αναμένονται μέτρα και από την Κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την πρόταση για κεκλεισμένων των θυρών αγώνων, ο Πρόεδρος σκέφτεται μέχρι και διάλυση των οργανωμένων συνδέσμων οπαδών με στόχο να αποτρέψει νέα έκτροπα ή ακόμα και χειρότερες καταστάσεις όπως η απώλεια ζωών. Κι εδώ είναι που το βάρος της ευθύνης βαραίνει και τα Σωματεία, εκτός από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, «αφού ενημερωθούμε για τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης σε συντονισμό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εξετάσουν περαιτέρω ενδεχόμενα συγκεκριμένα μέτρα που μπορούν να ληφθούν».

165b394c5398c5.jpg

Εξάλλου, χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης είπε πως αναμένει τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ, σημειώνοντας πως δεν αποκλείει τίποτα σε σχέση με τις αποφάσεις που θα λάβει ο ίδιος.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν προτίθεται να κλείσει τελείως τα γήπεδα μετά τα σοβαρά επεισόδια στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι είχε σήμερα εκ νέου επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ και συμφώνησαν ότι αύριο, Παρασκευή ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα παραστεί στη συνεδρία της ομοσπονδίας, στην παρουσία των σωματείων, για να ακούσει τις αποφάσεις της.

«Αναλόγως των αποφάσεων που θα ληφθούν δεν αποκλείω τίποτα, ούτε για τους συνδέσμους φιλάθλων, ούτε για τη συμμετοχή φιλάθλων στα γήπεδα, αποφάσεις που ενδεχομένως να μην είναι αρεστές, αλλά επαναλαμβάνω ότι η προτεραιότητα είναι η ασφάλεια του κόσμου», σημείωσε σχετικά, προσθέτοντας ότι θέλει να ακούσει τις αποφάσεις της ΚΟΠ και των σωματείων, καθώς τα σωματεία είναι πρωταγωνιστές σε αυτή την προσπάθεια, αλλά και ενδεχόμενες αποφάσεις που αφορούν τους συνδέσμους φιλάθλων, με τους οποίους τα σωματεία έχουν σχέση, επαναλαμβάνοντας ότι δεν αποκλείει τίποτα.

Βέτο από Σωματεία και ΠΑΣΠ

Στην σύσκεψη που προηγήθηκε σήμερα το πρωί μεταξύ της ΚΟΠ και των Σωματείων, οι Πρόεδροι τους έθεσαν βέτο στην πρόταση για διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

Την ίδια ώρα ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π) με επιστολή προς την ΚΟΠ ενημέρωσε την Ομοσπονδία πως μετά από σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου και των εκπροσώπων ποδοσφαιριστών των ομάδων Α’ Κατηγορίας, σε τυχόν απόφαση για διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών ως μέτρο καταστολής της βίας, οι ποδοσφαιριστές θα κατέλθουν σε επ’ αόριστον απεργία».

Ερωτήματα προς προβληματισμό

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί φτάνουν προτάσεις ακραίας μορφής; Γιατί ο απλός φίλαθλος να είναι θύμα του κάθε χούλιγκαν; Γιατί δεν εφαρμόζονται οι νομοθεσίας και γιατί δεν επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές; Δεν μπορεί η βία να επιβάλλει τις πρακτικές της επί του αθλητισμού και του κράτους. Λαμβάνουμε σωρεία τηλεφωνημάτων από φιλάθλους με εισητήρια διαρκείας οι οποίοι σε καμία περίπτωση οφείλονται για ότι συμβαίνει.

Η είδηση ανανεώνεται...